Реклама

Новогодишна торта с канела и джинджифил

новогодишна торта

Една Новогодишна торта винаги ще намери място върху празничната трапеза. Посрещането на Новата година с нещо сладко и красиво аранжирано определено ще постави началото на много сладки моменти през предстоящите 365 дни.

Реклама


Ето защо не пропускайте да почерпите близките и гостите си с вкусен Новогодишен десерт , за да орисате късмета за близкото бъдеще.

Рецепта за ароматна Новогодишна торта

новогодишна торта

Списъкът с необходимите продукти за тази Новогодишна торта е следният:

За сухата канелена смес:

4 ч.л. канела
4 ч.л. джинджифил
3 чаени лъжички прясно смлян кардамон
3 чаени лъжички прясно смлян карамфил

За тортата:
2 1/2 чаши брашно
2 чаени лъжички сода за хляб
1/4  чаена лъжичка сол
8 чаени лъжички суха канелена смес  (виж по-горе)
1 чаена лъжичка настъргана портокалова кора
4 яйца ( на стайна температура)
1 чаша кафява захар
1 чаша сироп от захарна тръстика
1 чаша краве масло
1 чаша сметана ( на стайна температура)
1 1/4 чаши мляко ( на стайна температура)

За глазурата:
2/3 чаша краве масло
1 1/4 – 1 1/2 чаши пудра захар
3/4 чаша крема сирене
Забележка: Може да се  смесят няколко супени лъжици от сухата  канелена смес в глазурата за декорация и допълнителен аромат.

Начин на приготвяне

новогодишна торта

Направете тортата:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе три кръгли тави за печене на блатовете с лист пергаментова хартия на дъното.

2. В купа смесете брашното, содата, солта, сухата  канелена смес и портокаловата кора.

3. В голяма купа разбийте захарта и яйцата, докато се получи светла и пухкава смес. Прибавете към нея захарния сироп и разбъркайте добре.

4. В тенджера на котлона разтопете маслото. След това изчакайте, докато се охлади до стайна температура и прибавете към него млякото и сметаната.

5. Изсипете сухите съставки към яйчената смес на няколко порции, като разбърквате добре.

6. Разделете полученото тесто на три равни части в подготвените тави.

7. Печете 30-40 минути или докато клечка за зъби излезе чиста от блата.

8. Оставете готовите блатове да се охладят поне за 15 минути, преди да ги извадите от тавите.

Направете глазурата:

  1. Разбийте маслото в купа.
  2. На порции прибавете към него пудрата захар. Добавете и крема сиренето и разбъркайте добре, докато се получи гладка смес.
  3. Прибавете няколко лъжици от сухата  канелена смес по желание.

Наредете тортата, като мажете между блатовете с част от глазурата. Най-отгоре направете равна и красива глазура, която да придаде завършен вид на десерта. Декорирайте с украса по желание.

 

Може да харесате и..


Реклама