Новогодишни рецепти

Реклама

новогодишни рецепти

Представяме ви три Новогодишни рецепти, които са подходящи за всякакви празници, защото можете да си ги приготвяте и по други хубави поводи. Предвид факта, че са лесни за приготвяне и нестандартни за вкуса на някои от вас, са напълно подходящи за трапезата на Нова година.

Реклама


Поглезете сетивата си с нещо различно.

Запечено сирене Бри с боровинки и шам фъстък десерт за Новогодишните рецепти

новогодишни рецепти

Необходими продукти:

2 чаши пресни боровинки
1/2 чаша захар
1/2 чаша вода
кора на един портокал, настъргана
1 парче Бри (колкото е показаното на снимката)
1/2 чаша обелен шам фъстък
малки бисквити за декорация

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180 градуса.

2. Сложете боровинките, захарта, водата и около половината от портокала в средна тенджера на котлона и разбърквайте добре, докато се съчетаят. Оставете да заври на силен огън, след което намалете огъня до средно ниво и оставете да къкри за 10 минути. Междувременно разположете лист хартия за печене или алуминиево фолио в тава и поставете сиренето Бри в центъра на листа. Пече се в продължение на 10 минути или докато сиренето започне да се топи. Преместете вече изпеченото Бри върху поднос. След това аранжирайте отгоре със соса от червени боровинки. Поръсете с шам фъстък и с останалата част от портокала.

3. Сервирайте, декорирано с бисквити.

Свински кнедли със сусам

новогодишни рецепти

Необходими продукти за 4 порции:

400 грама мляно свинско месо
50 грама пресен джинджифил, ситно нарязан
4 скилидки чесън, смачкани или нарязани
2 ч.л. сусамово масло
30 грама свеж кориандър
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици соев сос
200 грама (36-40 броя) кнедли опаковки

За соса:
1 супена лъжица мед, балсамов оцет, сусамово масло и препечен сусам.

Начин на приготвяне:

1. Смесете свинското месо с джинджифил, чесън, сусамено масло, кориандър, сметана и соев сос в купа. Разбъркайте добре.
2. Поставете кнедлите в дланта си. Сложете във всяка от тях една препълнена чаена лъжичка от пълнежа в центъра. Наместете плънката в дланта си. Оставете я леко отворена отгоре. Добавете кориандър. Докоснете дъното на кнедлите върху плоска, незалепваща повърхност, за да ги изравните. Продължете да пълните всяка от тях, докато плънката и тестото се изразходват.
3. Попарете всяка кнедла в гореща вода. За целта ви е нужен дълбок тиган във формата на купа. Покрийте основата на всяка кнедла с незалепващо фолио. Поставете ги равномерно разпределени в съда. Покрийте с капак. Оставете ги за 4-6 минути или за 8-18. Наблюдавайте за готовността им и ги извадете на време.
4. За да направите соса, смесете четирите съставки. Сипете соса в 4 малки купички. Гарнирайте ги с препечен сусам и кориандър. Сервирайте със сос за потапяне.

Сангрия с нар и ябълка

новогодишни рецепти

Необходими продукти:

1 бутилка (750 мл) червено сухо вино
1 ябълка, тънко нарязана
1 портокал, нарязан на кръгчета
семената от 1 нар
1/2 чаша сок от нар
1/2 чаша ябълков сок
1/4 чаша ракия
1-3 супени лъжици мед, агаве или друг желан от вас подсладител. Добавете количеството според вкуса си и според сладостта на соковете.
по желание гарнирайте с допълнителни семена от нар и парчета ябълки

Начин на приготвяне:

1. В една голяма купа разбъркайте всички съставки заедно, докато се комбинират добре. Бъркайки, добавяйте желаното количество мед или подсладител.
2. Покрийте със съд или найлоново фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за поне 2 часа (или до 24 часа). Ако престои една вечер, ароматите и алкохола ще се смесят перфектно.
3. Сервирайте сангрията охладена.

новогодишни рецепти


Реклама