Реклама

Рецепта за домашна пица

pica recepta domashna parcheta

Рецепта за домашна пица с пълнозърнесто брашно, с която ще запазите любимият вкус на това италианско изкушение, но ще намалите броя на калориите в парчето от нея.

Реклама


Тя се приготвя изключително лесно, а тайната за естествената й сладост се крие в лъжичката мед, скрита в тестото.

Рецепта за домашна пица – продукти

recepta domashna pica

Ароматът на вкусна домашна пица в кухнята е просто неустоим и ще накара всички в дома ви да седнат нетърпеливо около масата и да зачакат с притаен дъх и гладни стомаси. И тъй като има голямо разнообразие от видове пица, най-важното в една рецепта е тестото. Успеете ли да го направите вкусно, хрупкаво и меко, значи от там нататък може да го покриете с всичко любимо, което обичате. Тази комбинация ще доведе храната до абсолютното Mama mia възклицание. Ето списък с нужните съставки за направата на 1-2 пици, в зависимост от големината:

За тестото:

– 2 1/3 чаши пълнозърнесто брашно

– 1 чаша топла вода (40-46 градуса)

– 1 пакет суха мая

– 2 с.л. мед

– 1 с.л. студено-пресован зехтин (extra-virgin)

– 1 1/2 с.л. сол

– 3 с.л. царевично брашно

За топинга :

– 20 парчета салам “Пепероне”

– 1 малка зелена чушка – изчистена и нарязана

– 1/4 глава червен лук – нарязана на ситно

– 2 чаши настъргано сирене “Моцарела”

– няколко щипки с люспи червен пипер

Начин на приготвяне

pica recepta domashna

Използването на миксер със стойка, ще ви улесни в месенето на тестото, но не е задължително. Ето и инструкциите за приготвянето на тази рецепта за домашна пица, описани в отделни стъпки, за по-голямо улеснение:

1. Излейте водата в купата на миксер със стойка с приставка за месене на тесто и изсипете маята в нея.  Разбъркайте леко и изчакайте за 5-10 минути, за да се разтвори.

2. Включете миксера на ниска скорост и прибавете постепенно брашното, меда, солта и зехтина. Увеличете скоростта на средно-ниска и оставете тестото да се меси за 5 минути.

3. Махнете тестото от купата и го оформете с ръцете си на топка. Подмажете със зехтин купа и го сложете в нея за 30-45 минути, като покриете отгоре с влажна кърпа. Оставете съда в топло помещение, за да втаса добре тестото и да удвои обема си.

4. Загрейте фурната на 240 градуса. Сложете тестото върху плоска повърхност, поръсена предварително с брашно. Разточете го до кръгла форма с не много голяма дебелина. Поръсете с царевично брашно и преместете върху лист хартия за печене.

5. Върху тестото наредете по желание сос и продукти.

6. Печете 16-18 минути, докато коричката на пицата стане златиста на цвят.

7. Сервирайте готовата домашна пица топла.

recepta domashna pica parche

Може да харесате и..


Реклама