Реклама

Рецепта за пълнени чушки с киноа

receptapalneni chushki kinoa

Предлагаме ви една интересна рецепта за пълнени чушки с киноа. Напоследък, киноата набира все по-голяма популярност в нашата страна. Във все повече ресторанти могат да се срещнат различни ястия, които я съдържат.

Реклама


По тази причина и ние решихме да ви зарадваме с една вкусна рецепта, която е подходяща, както за обяд, така и за една по-лека вечеря.

Нужни продукти за тази рецепта за пълнени чушки с киноа:

за плънката:

1/2 чаша киноа, която се изплаква обилно

1 чаша зеленчуков бульон

1 ч.л. чист зехтин

2 скилидки чесън нарязани на ситно

3/4 чаша доматено пюре

1/4 ч.л. сол

3-4 супени лъжици настъргано сирене

прясно смлян черен пипер на вкус

1/2 чаша нарязан спанак

2 с.л. нарязан босилек

1/4 чаша настъргано пълномаслено сирене моцарела

За чушките:

2 големи чушки (с каквито разполагате жълти, червени или зелени)

4 супени лъжици пюре от домати

2 супени лъжици настъргано сирене

1/4 чаша настъргано сирене моцарела

1/3 чаша зеленчуков бульон

Как да ги приготвим?

recepta chushki kinoa palneni

1. Пригответе плънката като започнете с изплакването на киноата в средно дълбока тенджера. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, похлупете с капак и варете докато течността се абсорбира, около 15 минути. Махнете тенджерата от котлона и я оставете да престои затворена в продължение на 5 минути.

2. Загрейте фурната до 175-180 градуса. Нужен ви е среден тиган. Добавете маслото и чесъна и пържете до златисто около 1 минута. Добавете доматите, солта и черния пипер на вкус, като се разбърква в продължение на 5 минути. Махнете тенджерата от огъня, добавете сварената киноа, сиренетo, спанака, босилека и моцарелата.

3. За чушките: Разрежете на половина чушките по дължината им и извадете сърцевината и семената. Поставете чушките в тавичка. Напълнете всяка чушка с плънката. Върху всяка сложете 1 супена лъжица от доматеното пюре, малко сирене и малко моцарела. Изсипете бульона в дъното на тавата. Покрийте плътно с фолио.

4. Пече се докато чушките омекнат – около 50 минути. Извадете ги от фурната и оставете да се охлади за 5 минути преди сервиране.

Може да харесате и..


Реклама