Реклама

Рецепта за сьомга с червено цвекло

recepta za siomga s cherveno cveklo

Рецепта за сьомга с червено цвекло – чудесно предложение за основно ястие, подходящо за лека и здравословна вечеря с чаша вино за компания. Ако нямате идея какво да сготвите, но знаете, че трябва да бъде нискокалорично и питателно, значи това ястие ще ви хареса.

Реклама


Рецепта за сьомга с червено цвекло – продукти и начин на приготвяне

recepta za siomga cherveno cveklo

Ястието се приготвя лесно и бързо, а невероятният вкус, който грила придава на сьомгата контрастира и допълва чудесно зеленчуковия микс за гарнитура. За да си приготвите две порции от тази рецепта за сьомга с червено цвекло ще трябва да си набавите следните съставки :

– 2 глави жълто цвекло – сварени, обелени и нарязани на кубчета

– 2 глави лилаво цвекло – сварени, обелени и нарязани на кубчета

– 1 червен портокал – кората и месестата част нарязани на кубчета

– 1/2 чаша червен лук – нарязан на кубчета

– 1/4 чаша прясно изцеден портокалов сок

– 2 с.л. зехтин

– 2 с.л. винен оцет

– 1/2 чаша пресни листа от магданоз

– Сол на вкус

 

– 2 големи шайби сьомга

– 2 с.л. зехтин

– Сол на вкус

– По желание: балсамова глазура (ако не намерите готова, може да видите как да си приготвите домашна в тази рецепта)

 

Инструкции за приготвяне :

1. Загрейте грила на най-високата степен.

2. Междувременно си пригответе зеленчуковата гарнитура. В средно-голяма купа смесете цвеклото, лука, зехтина, оцета, портокала, портокаловия сок и разбъркайте. Овкусете със сол и поръсете с магданоз.

3. Втрийте зехтин в парчетата риба и поръсете със сол.

4. Намалете силата на грила до средно-висока и поставете сьомгата с кожата надолу. Печете за 3 минути, след това обърнете парчетата, за да се изпекат и от другата страна за 1-2 минути.

5. Поставете изпечената сьомга в чиния и прибавете зеленчуковата гарнитура, небрежно поръсена върху рибата. Сервирайте веднага.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама