Реклама

Рецепта за свински ребра със сладко чили

recepta za svinski rebra sladko chili

Рецепта за свински ребра със сладко чили, която ще ви изненада с вкуса си. Пикантно-подсладената глазура на месото ще ви накара да си оближете пръстите.

Реклама


Ако търсите подходяща идея за нещо вкусно и лесно, което да приготвите върху скарата или грила, това предложение е точно за вас. Бъдете перфектната домакиня, която винаги изглежда добре и готви изключително.

Рецепта за свински ребра със сладко чили

recepta svinski rebra sladko chili

Ако идеята за печене на грил в дома ви звучи обезсърчително, нека това да не ви притеснява. След първия път, в който приготвите тази рецепта за свински ребра със сладко чили, това ще се промени. Това е едно от най-лесните неща, с изключение на подготовката, която отнема повече време. Тайната на апетитния вкус на невероятните ребърца се крие в бавното и продължително печене на тих огън. Изберете подходящ момент в почивен ден, докато четете книга или вършите домакинска работа без да бързате, за да дадете нужното време на месото да се изпече сочно и крехко. Златно правило е спазването на час печене на половин килограм.

Съставки и начин на приготвяне

produkti svinski rebra sladko chili

– 1 парче свински ребра

– 2 с.л. горчица

– 3-4 големи парчета дърво (ябълковото е за предпочитане)

– Алуминиево фолио

– 240 мл тъмна бира или ябълков сок

 

За пикантните ребра:

– 1 с.л. червен пипер

– 1/2 с.л. чесън на прах

– 1/2 с.л. чили на прах

– 1 с.л. сух лук

– 1/2 с.л. смлян черен пипер

– 1/2 с.л. суха горчица

– 1 ч.л. кашер сол

За сладко-лютивия сос:

– 1/2 чаша вода

– 1 1/2 с.л. царевично нишесте

– 1/4 чаша + 2 с.л. оризов оцет

– 1/4 чаша + 2 с.л захар

– 2 с.л. коняк или ликьор за готвене

– 4 скилидки чесън – обелени и нарязани

– 1/2 ч.л. сол

– 1/2 с.л. едри люспи червен пипер

svinski rebra recepta sladko chili gril

Начин на приготвяне на тази рецепта за свински ребра със сладко чили:

1.Направете соса, като смесите 1/4 от водата и нишестето. Разбъркайте добре и оставете настрани.

2. В малка тенджерка изсипете останалите продукти за сладко-лютивия сос и поставете на котлона. Оставете да ври 10 минути, като бъркате периодично.

3. Изсипете сместа с нишестето в тенджерката, намалете котлона и бъркайте в продължение на 1-2 минути.

4. В малка купа смесете съставките за ребрата.

5. Измийте месото под течаща вода и попийте водата с няколко листа хартия от кухненска ролка.

6. Изрежете мембраната с белезникав цвят от задната част на ребрата.

7. Отстранете всички мазни бели парчета от месото.

8. Намажете целите ребра с тънък слой горчица или растителна мазнина. Отгоре покрийте със сухите подправки. Поставете овкусеното месо в найлонов плик, затворете плътно и оставете в хладилника поне за 2 часа.

9. Извадете ребрата от хладилника 30-45 минути преди да ги сложите върху грила.

10. Междувременно загрейте грила или скарата.

11. Сложете парчетата дърво и след като огънят стане силен, сложете ребрата с костите надолу и покрийте с капака.

12. След 2 часа завийте плътно ребрата в алуминиево фолио, като ги полеете преди това с тъмна бира или ябълков сок.

13. Върнете ребрата върху грила за още 2 часа.

14. Извадете ребрата от фолиото и ги намажете от двете страни с половината от соса. Използвайте четка.

15. Върнете ги на грила и продължете да ги печете за още 20-25 минути. След това отново ги намажете с останалата част от соса и ги върнете за още 25 минути върху грила.

16. Проверете дали са изпечени, свалете ги от огъня и ги оставете за няколко минути, преди да им се насладите. Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама