Реклама

Рецепта за тарт с броколи

recepta za tart brokoli

Пригответе си вкусен обяд или вечеря с тази лесна рецепта за тарт с броколи. Изяжте дозата си “зелени” за деня с това топло и бързо за приготвяне ястие.

Реклама


Леко и вкусно предложение за всички, които обичат здравословната храна.

Рецепта за тарт с броколи – продукти

brokoli tart recepta

Ето списък с продуктите, които трябва да си набавите, за да приготвите тази рецепта за тарт с броколи:

– 4 бр. големи тиквички

– 4 бр. цели яйца

– 8 бр. белтъци

– 1/2 чаша чист йогурт или цедено мляко

– 2 чаши броколи, нарязани на парчета

– 2 чаши къдраво зеле, нарязано на тънки ленти

– 1 1/2 чедър с ниско съдържание на мазнини, настъргано на ренде

– сол на вкус

– черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

tart brokoli recepta

Ето инструкциите за приготвяне на ястието, описани в последователни стъпки за по-голямо улеснение:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете кръгла тава и напръскайте дъното й със спрей мазнина или използвайте няколко капки, с които да покриете равномерно тавата, за да не залепне ястието. Оставете настрана.

2. Настържете тиквичките на тънки и дълги ивици, с помощта на ренде или друг подходящ уред.

3. Поставете ги в гевгир или голяма цедка и оставете да се отцедят за около 20 минути над купа, поръсени с малко сол.

4. Междувременно разбийте добре в голяма купа яйцата и допълнителните белтъци. Прибавете към тях цеденото мляко и малко сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, докато се получи гладка и кремообразна смес.

5. Откъснете няколко листа кухненска ролка и попийте добре тиквичките.

6. След това ги прибавете заедно с къдравото зеле и 1 чаша чедър към останалата смес.

7. Разпределете равномерно в предварително подготвената тава и поръсете отгоре с останалото количество чедър.

8. Печете 40-45 минути. след това усилете фурната на максимум за 2-3 минути, за да се запече добре отгоре и да добие леко кафеникаво-златиста коричка.

Сервирайте топъл готовият тарт с броколи. Желаем ви добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама