Реклама

Рецепта за здравословно пилешко по хавайски

recepta za zdravoslovno pileshko po havaiski

Лятна рецепта за здравословно пилешко по хавайски с екзотичен вкус. Настройте се ваканционно с това лесно предложение за вкусно ястие, което може да приготвите за обяд или вечеря.

Реклама


Декорацията от хартиени чадъри към топинга и коктейлите, които може да предложите преди или след хранене, ще допълнят усещането за почивка, макар и да се намирате далеч от плажа.

Рецепта за здравословно пилешко по хавайски – необходими продукти

Лятна рецепта за  пилешко по хавайски

Количеството и разнообразието на топинга зависи изцяло от вашия вкус. Той не се обработва термично, а само придава свежест на ястието с пилешкото месо. Ако не сте сигурни дали сладкият вкус на плодовете ще ви допадне, не бързайте да ги добавяте. Сложете няколко парчета в единия край на чинията си и след това опитайте от комбинацията. Ето и съставките, които ще ви бъдат необходими за приготвяне на около 2 порции от рецептата:

– 2 пилешки гърди

– 1 чаша пълномаслено кокосово мляко

– 1 чаша пилешки бульон

– 1 чаша суров кафяв ориз

– 1 с.л. олио

За топинг:

– 2 чаши ананас на парчета

– 3 средно-големи домата

– 2 пера зелен лук

– 1/2 чаша кокосови люспи

– 1/4 чаша филирани бадеми

Начин на приготвяне

recepta za pileshko po havaiski

Приготвянето на тази рецепта за здравословно пилешко по хавайски е много лесно. Инструкциите са номерирани като последователни стъпки за по-голямо улеснение.

1. Нарежете пилешкото месо на размери с големина на хапки.

2. В дълбок тиган излейте 1 с.л. олио и запържете месото на средно висока температура, докато придобие златист цвят.

3. След това добавете към него кокосовото мляко, пилешкия бульон и ориза. Разбъркайте добре и оставете сместа да заври.

4. След като заври намалете силата на котлона и покрийте тигана с капак. Оставете да къкри, докато течността се абсорбира и оризът омекне.

5. Междувременно, докато чакате си пригответе топинга.

6. Когато ястието стане готово свалете тигана от котлона. Поставете го върху скара или дървена поставка и добавете от топинга. Сервирайте ястието топло. Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама