Реклама

Палачинки с бъз и сироп от ревен

палачинки

Тези палачинки с бъз и сироп от ревен са изключително ароматни, а свежите ягоди само допълват цялата вкусова феерия в устата ви. Отделете част от свободното си време, за да зарадвате с тях любимите си хора, а след първия опит определено ще можете с лекота да впечатлите и гостите си с изключителен и лесен десерт.

Палачинки с бъз и сироп от ревен

палачинки

Съобразете броя на хората, които ще искат да похапнат от вкусните палачинки, а след това и количеството на продуктите, които ще ви бъдат необходими, за да направите приблизителната минимална бройка от тях. За приготвяне на 3-4 броя палачинки ще ви трябват следните продукти:

За палачинките:

 – 1 чаена чаша брашно
– 1/2 ч.л. бакпулвер
– 1/4 ч.л.  сода за хляб
– 1/8 ч.л. сол
– 1/4 ч .л. ванилия на прах или екстракт 1/2 ч.л. ванилия
– 1 чаша айрян
– 2 средно големи яйца
– 25 гр. масло , разтопено и охладено

– 125 гр.  нарязани ягоди (около 3/4 чаша)
– 3-5 глави бъз

За сиропа:

– 100 гр. ревен, почистен и ситно нарязан (около 3/4 чаша)
– 1/2 чаша вода
– 4 с.л.  захар на кристали
– 1 с.л. лимонов сок
– 1/4 ч.л. ванилия на прах или екстракт 1/2 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне

палачинки

За приготвяне на палачинките следвайте тези инструкции:

  1.  Смесете в купа брашно, бакпулвер, сода, сол и ванилия.
  2. В друга купа разбийте яйцата и прибавете към тях айряна и разбъркайте добре.
  3. Смесете сухите и течните съставки, разбъркайте добре и покрийте купата с домакинско фолио. Оставете я за 15 минути на стайна температура. След това добавете вътре маслото и ягодите и отново разбъркайте добре.
  4. Загрейте на котлона тиган с незалепващо покритие и сложете малко масло на дъното му. Излейте вътре около 2 с.л. от приготвеното тесто и веднага поръсете отгоре палачинката с няколко  цветчета бъз.
  5. Пържете, докато станат златисто-кафяви на цвят.

За приготвяне на сиропа следвайте тези инструкции:

  1. В тенджера сложете водата, захарта, лимоновия сок и ванилията.
  2. Поставете на котлона и оставете да къкри за 2-3 минути или докато ревенът омекне, но не допускайте да стане на каша.
  3. Прецедете течността и отделете в купа парчетата ревен. Върнете обратно прецедената течност в тенджерата и я оставете да заври за 5-10 минути, докато се сгъсти. Излейте сиропа в купа и оставете да се охлади.
  4. Върху готовите палачинки сложете парчетата ревен и ги залейте със сироп преди сервиране. По желание добавете и парчета пресни ягоди и бадемови ядки.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама