Рецепти

Палачинки с овесени ядки – пухкави и меки

palachinki oveseni qdki

Направете най-меките палачинки с овесени ядки и зарадвайте семейството си с вкусна и здравословна закуска!

Макар, че няма как да сбъркате с която и да е рецепта за палачинки, тъй като резултатът от всички е великолепен и ще се хареса на всички, ако все пак ви се налага да приготвите палачинки без мляко, значи това предложение е точно за вас. Независимо дали имате съображения заради алергените в млечните продукти или просто нямате такива налични в хладилника си, не се колебайте да опитате най-пухкавите овесени палачинки още през този уикенд.

Палачинки с овесени ядки

palachinki bez mlqko

Приготвянето на тези бързи палачинки с овесени ядки става изключително лесно, както и се очаква да бъде. Всичко, което трябва да направите е да поставите продуктите в кухненски процесор и да ги смесите добре. След това изсипвате полученото тесто за палачинки по познатия начин на малки дози в нагорещен плосък тиган, а готовите вкусни палачинки украсете по желание и сервирайте на масата, докато са още топли.

Подготовката за приготвянето на около 12 броя палачинки ще ви отнеме 10 минути, а пърженето им – 20 минути.

Необходими продукти за палачинки с овесени ядки:

50 грама овесени ядки

50 грама бадемово брашно
3 с.л. бяло брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 яйце
250 ml соево мляко с аромат на ванилия (или друго растително мляко)

За украса:
агаве сироп
шепа плодове
пудра захар

Начин на приготвяне на палачинки с овесени ядки:

palachinki s plodove

Изсипете овесените ядки, бадемовото брашно, бялото брашно, бакпулвера, солта, яйцето и соевото мляко в кухненски робот и смесете, докато получите гладка консистенция. В зависимост от вида на вашия кухненски процесор, това може да отнеме от няколко импулса до 15 секунди или повече.

След като съставките се смесят оставете тестото  вътре за около 10 минути, за да се сгъсти.

Загрейте тиган на средно висока температура на котлона и добавете чаена лъжичка масло. Изсипете малко количество от сместа под формата на кръг. Пържете 1-2 минути, докато долната част на палачинката стане златисто-кафява, а горната част започне да прави мехурчета. Внимателно обърнете палачинката и печете още една минута от другата страна.

Извадете готовата палачинка. Повторете, докато не изчерпите цялото тесто.

Сложете палачинките в чиния и ги полейте отгоре с агаве сироп. Украсете ги с пресни плодове и лек прах от пудра захар. Сервирайте топли.

Добър апетит!

източник:vibrantplate.com