Реклама

Парфе с праскови без печене

парфе с праскови

Лесна рецепта за чийзкейк парфе с праскови без печене, което ще ви очарова, разхлади и помогне да се сбогувате с топлото лято.

Реклама


Сигурни сме, че и вие предпочитате лесните и бързи рецепти, които не изискват много време в кухнята и мръсни съдове в мивката, нали? Използването на пресни плодове без термична обработка в домашните рецепти ви дава възможност да се насладите на натуралния им вкус, без да губите ценните витамини и минерали в тях, като същевременно направите разнообразието от начина им на консумация по-привлекателен. Поднесете този ароматен десерт в чаша на гостите или на любимите си хора у дома, за да ги зарадвате.

Парфе с праскови без печене

парфе с праскови

Това парфе с праскови без печене е един от най-лесните десерти, които сте правили, но това в никакъв случай не означава компромис с вкуса му, напротив. Освен, че приготвянето му не включва изпичане, спестявате време и усилия от правенето на съществената за всеки чийзкейк коричка. Не на последно място е начинът на сервиране и външния вид на десерта – нещо по-различно от обичайните парчета в чиния. Ето как да си приготвите 2 порции от него:

Необходими продукти:

За варените праскови:
2 чаши нарязани праскови
2 супени лъжици захар на кристали
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжичка канела на прах
1/2 чаена лъжичка екстракт  от ванилия

За чийзкейка:
1/2 чаша тежки сметана за разбиване
2 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжичка ванилия
230 грама крема сирене, меко
1/4 чаша захар на кристали
1/4 чаша пълнозърнести трохи / грахам галета плюс още за гарнитура
1/2 чаша нарязани бадеми плюс още за гарнитура

Начин на приготвяне:

парфе с праскови

За прасковите:

В голяма тенджера на котлона сложете приготвените праскови, захар, лимонов сок и канела да заври. Оставя се да ври в продължение на 5-10 минути или докато прасковите станат меки. Ако няма достатъчно течност от прасковите, добавете малко вода. Махнете от огъня и прибавете ванилията. Охлажда се до стайна температура.
За чийзкейка:

В голяма купа с миксер разбийте сметаната, докато започне да се сгъстява (около 1 минута). Постепенно прибавете пудрата захар и 1/2 чаена лъжичка ванилия и след това продължете да разбивате за около 2-3 минути. Преместете в друга купа и отделете 1/4 от битата сметана за гарниране. Дръжте на студено в хладилника.
В същото купа за смесване, разбийте с миксера заедно крема сиренето, кристалната захар и останалата 1/2 чаена лъжичка ванилия, докато сместа стане гладка и кремообразна – около 2-3 минути.
Смесете сметаната в сместа от крема сирене, докато миксерът е все още включен.
В дъното на една стъклена чаша за парфе сложете 2 супени лъжици пълнозърнести трохи. Добавете малко от плънката за чийзкейк отгоре, а след това 1/4 от прасковите и 2 супени лъжици бадеми. Върху тях отново чийзкейк пълнеж, после още 1/4 от прасковите и 2 супени лъжици бадеми. Завършете с още един слой на чийзкейк пълнеж. С шприц украсете с малко от резервирания сметана на върха. Украсете с пълнозърнести трохи и бадеми. Повторете с другата чаша за парфе. Охладете за най-малко 1 час. Дръжте  на студено, докато сте готови да сервирате.

Добър апетит!

парфе с праскови

 

източник:chocolatemoosey.com

Може да харесате и..


Реклама