Реклама

Пълнени пържени филийки с ароматни малини

пържени филийки

Лесна и вкусна рецепта за пълнени пържени филийки с ароматни малини за закуска.

Ако търсите интересни предложения с вкусни рецепти за закуска, значи сте попаднали на правилното място.

Реклама


Освен закуски,  в сайта на LAZARA може да намерите много рецепти за готвене на супи, предястия, салати, основни ястия и десерти за всеки сезон от годината. А най-хубавото е, че са лесни и подходящи за дами, които не обичат да прекарват много време в кухнята, но могат да демонстрират кулинарни умения, дори и да нямат такива, както и за онези, които търсят нови предизвикателства, които да сервират на трапезата си.

Насочваме вниманието ви към този сочен, пълнен френски тост с ароматни малини и захар с аромат на лимон и лавандула – истинско удоволствие за сетивата. Приготвянето му е много лесно и ще допадне на всички, които обичат пържени филийки.

Пълнени пържени филийки с ароматни малини

пържени филийки

 

Вместо хляб, в тази рецепта може да се използва козунак. Приготвянето на 6 порции ще ви отнеме около 25 минути за подготовка и 20 минути за приготвяне.

Необходими продукти за пълнени пържени филийки :

За захар с лимон и лавандула  + малини:
1 чаша захар
кората от 2 лимона + сок от половин лимон
2 чаени лъжички изсушена лавандула (по желание)
1 1/2 чаши пресни малини

За сметановото крема-сирене:

230 грама крема сирене

1/2 чаша сметана
2 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка ванилия

За френския тост:

1 хляб, нарязан на дебели резени
4 яйца
1 1/2 чаши прясно мляко
1 супена лъжица ванилия
1/2 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне на пълнени пържени филийки:

пържени филийки

Добавете ¾ чаша захар, лимоновите кори и лавандулата в блендер или кухненски робот и пулсирайте за около 30 секунди или докато захарта стане много фина. Прибавете останалата захар и разбъркайте. Може да съхранявате ароматната захар  в продължение на няколко месеца в запечатан контейнер при стайна температура. Изсипете малините в купа и ги поръсете с 2 супени лъжици лимонов захар. Излейте сока на половин лимон и разбъркайте, като може да смачкате някои от малините, за да освободят своите сокове. Оставете плодовете така 10-15 минути преди сервиране.

пържени филийки

В купа смесете сметаната и крема сиренето и разбийте с  електрически миксер на висока скорост около 3-5 минути. В малка купичка смесете добре меда и ванилията. С нож разрежете леко отгоре хляба на дебели филии, но не ги отделяйте всички, а нека да останат като джоб от всеки две. Във всеки джоб, оформен от две филии, поставете от сметановото крема сирене така, както е показано на снимката горе.

пържени филийки

 В плитка купа разбийте яйца,  мляко, ванилия, канела и сол. Потопете пълнените филии в тази смес, като оставите всяка страна да кисне за 1-2 минути.

Загрейте голям тиган на средна температура и покрийте дъното му щедро с масло. Когато тигана е горещ, пържете френските тостове на партиди (не пренаселвайте тигана) до златисто за 3 до 4 минути от всяка страна. Извадете и сервирайте веднага. Поръсете  с лимонова захар и малини.

пържени филийки

източник:halfbakedharvest.com

Може да харесате и..


Реклама