Рецепти

Рецепта за печени картофи на фурна с чесън и пармезан

kartofi na furna s parmezan recepta

Картофите са сред любимите продукти на много хора. Вариантите за приготвянето им са доста, като тук сме се фокусирали по-специално към рецепта за картофи на фурна. Ароматите са смесица от няколко подправки, а завършек за неописуем вкус е добавката на пармезан. Картофите се пекат с кората, така че преди да започнете да ги правите много хубаво трябва да ги измиете. А ето и следващи стъпки към това лесно и вкусно ястие:

recepta za hrupkavi kartofi na furna s parmezan

Необходими продукти за картофи на фурна:

3-4 големи картофа, нарязани на полумесеци
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици сол
2 супени лъжици чесън на прах
½ чаша настъргано сирене пармезан
щипка сух риган
щипка сух розмарин
черен пипер на вкус
по избор: пресен магданоз/ копър и дресинг ранч или чеснов млечен сос

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 градуса. Леко намажете с мазнина листа хартия печене и оставете настрани тавата. Поставете нарязаните и много добре измити картофи в голяма купа. Залейте със зехтин. В малка купа разбъркайте заедно солта, чесъна на прах и останалите подправки. Поръсете картофите с настъргания пармезан, след това поръсете със сместа от подправки. Поставете картофите върху подготвения лист за печене, надолу с на кората. Печете за 25-35 минути, докато картофите се пробождат лесно вилица и станат златисти. Поръсете с прясно нарязан магданоз/копър и сос.

recepta za pecheni kartofi na furna s parmezan i chesun

 

Източник: Lecremedelacrumb.com