Реклама

Пиле с ориз на тиган

пиле с ориз

Тази рецепта за пиле с ориз на тиган е една от най-лесните рецепти с пиле, които сте срещали. Тя е идеалното решение за приготвянето на домашно приготвена храна в напрегнатите делници.

Реклама


Освен, че се приготвя само в един тиган, което ще ви спести миенето на мръсна посуда след готвенето, една доза от това вкусно ястие с пиле ще стигне за 4 порции – достатъчни за всички в къщи (или за повторно сипване).

Пиле с ориз на тиган

пиле с ориз

За разликата от някои готварски рецепти, в тази рецепта с пиле не се налага да приготвяте предварително ориза, соса или месото в отделни съдове, което пести време и труд. Освен това, за да направите ястието още по-питателно, към идеята за това пиле със зеленчуци освен броколи и моркови може да добавите грах, гъби, чушки и каквото още имате в хладилника.

Необходими продукти:

2 супени лъжици растително масло или зехтин
1/2 чаша нарязан лук
2 големи моркова, обелени и нарязани на кубчета
1 голямо парче пилешки гърди, обезкостено и без кожа, нарязано на парчета като хапки и леко поръсени със сол
1 скилидка чесън, смляна
1 чаша суров бял ориз
2 чаши пилешки бульон
1/2 чаена лъжичка сол
2 чаши нарязано броколи
2 чаши настърган чедър

Начин на приготвяне:

пиле с ориз

В дълбок тиган сложете 1 супена лъжица масло. След като се горещи, добавете лука и морковите. Гответе за 5 минути или докато зеленчуците не започнат да омекват. Избутайте ги отстрани на тигана, а след това добавете пилето в средата. Гответе, докато месото стане кафяво от едната страна, за около 2-3 минути, след което обърнете от другата за още 2-3 минути. Добавете чесъна и бъркайте за още  30 секунди.
Избутайте пилето към друга част на тигана и в средата сложете останалата 1 супена лъжица масло. След като стане горещо, добавете ориза. Разбъркайте, докато се покрие с мазнина и гответе за 1 минута. Бавно излейте бульона и овкусете със сол. Оставете да заври.
Покрийте тигана и оставете да се готви за 10 минути. Прибавете броколите. Покрийте отново и гответе за още 5-8 минути или докато оризът е напълно сварен и броколито омекне. Накрая се прибавя и сиренето и се разбърква, докато се разтопи.

Свалете готовото пиле с ориз на тиган от котлона и сервирайте в чинии.

Добър апетит!

 

 

 

източник:chocolatemoosey.com

Може да харесате и..


Реклама