Реклама

Пилешки дробчета

pileshki-drobcheta

В днешно време има много и различни рецепти за приготвяне на пилешки дробчета, но днес сме решили да ви разкажем как да си приготвите такива с гъби и майонеза. Дробчетата са доста популярно ястие в българската кухня. Дали заради факта, че се приготвят бързо, дали заради самия им вкус и способността им да се ароматизират перфектно? Не сме сигурни за точния отговор, но знаем, че почти няма човек, който да не ги харесва. Чудесно се съчетават с бира или червено вино. Подходящо мезе и предястие и през лятото и през зимата. Добър апетит и приятни моменти в кухнята.

Продукти и начин на приготвяне на пилешки дробчета

500 грама пилешки дробчета
1 с.л. вегета или друга универсална подправка
200 гр. трапезна майонеза
300 гр. мариновани гъби
200 мл. бира
сол на вкус

Начин на приготвяне на пилешки дробчета:

Количеството пилешки дробчета се измиват добре и се слагат в тавичка. Поръсват се с вегетата и се добавят гъбите и майонезата. Сипва се бирата и сместа се разбърква добре. Посолява се и се пече в умерена фурна на 190 градуса до готовност. Може да ги поднесете върху препечени филийки хляб с чаша хубаво бяло вино. Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама