Реклама

Плодова тарта

плодова тарта

Рецепта за плодова тарта.

Всички почитатели на плодов тарт ще харесат тази ароматна тарта с плодове. Тя е идеалното решение за десерт, който ще допадне почти на всеки вкус.

Реклама


Не е прекалено сладък, но за сметка на това е ароматен и с хрупкава коричка. Всеки тарт с плодове е подходящ както за празник, така и за делник, защото изглежда апетитно и великолепно както на празничната трапеза, така и на семплата.

Плодова тарта

плодова тарта

Приготвянето на тази тарта с праскови и къпини ще ви отнеме около 20 минути, а изпичането – 30 минути. За около 6-8 порции ще ви трябват следните съставки:

Необходими продукти:

20-24 листа точени кори
8 супени лъжици разтопено масло
3-4 праскови, нарязани на полукръгове или 4 праскови, нарязани на шайби и изрязани във форма на звезди
3-4 нектарини, нарязани на полукръгове или 4 нектарини,  нарязани  на шайби и изрязани във форма на звезди
480 грама къпини
1/4 чаша мед + още за  декорация
1/4 чаша Калуа (по желание)
1 шушулка ванилия  (семената отстранени) или 1 супена лъжица ванилия на прах
1/4 чаша кафява захар
пудра захар + череши, за украса

За мини целувките:

2 големи белтъка
1/2 чаша гранулирана или пудра захар
1/2 чаена лъжичка оцет

Начин на приготвяне:

плодова тарта

Загрейте фурната на 140 градуса. Подмажете леко дъното на правоъгълна тава с масло. Внимателно поставете лист от точените кори на дъното на тавата така, че да го покрие. Намажете го отгоре с разтопено масло и поставете втори лист върху него. Подреждайте и останалите листи по същия начин, като се стараете да пасват плътно един върху друг и да се подвиват нагоре по стените на тавата.

Сложете тавата във фурната за 5 минути, а след това я извадете и оставете да се охлади. Увеличете фурната на 150 градуса.

Сложете в купа прасковите, нектарините и къпините и прибавете към тях 4 супени лъжици разтопено масло, мед, Калуа (ако използвате), ванилия и щипка сол. Разбъркайте добре.

плодова тарта

Подредете плодовете върху корите, като оставите къпините най-отгоре. Поръсете с кафявата захар.

Печете 20-25 минути или докато плодовете омекнат. Извадете и поръсете с няколко капки мед отгоре цялата плодова тарта.

плодова тарта

За да направите мини целувките разбийте белтъците с миксер на сняг. Постепенно прибавете към тях захарта и продължете да разбивате сместа. Накрая добавете и ванилията и оцета и разбъркайте още малко.

Изсипете получената смес в пош и направете малки целувки върху тартата с плодове и ги запечете отгоре с домакинска горелка или във фурната на слаб огън за 1-2 минути, като ги наблюдавате постоянно, защото изгарят бързо. След като извадите тавата прибавете черешите за украса. По желание може да гарнирате с топка сладолед.

Добър апетит!

плодова тарта

Още рецепти за тарт в сайта, които може да харесате:

зеленчуков тарт

Ако обичате аромата на топъл домашен хляб и държите полезните зеленчуци да присъстват в менюто ви, значи тази лесна и вкусна рецепта за зеленчуков тарт с чери доматчета, фета, чесън и броколи  е точно за вас.

зеленчуков тарт

Леко и вкусно предложение за всички, които обичат здравословната храна. Изяжте дозата си “зелени” за деня с това топло и бързо за приготвяне ястие – тарт с броколи.

източник:halfbakedharvest.com

Може да харесате и..


Реклама