Реклама

Рецепта за азиатски кюфтенца със сос

recepta za aziatski kiuftenca sos

Рецепта за азиатски кюфтенца със сос, които просто ще ви изкушат с апетитния си вид и ще ви очароват с невероятния си вкус. Това предястие (а защо не и основно), лесно ще се превърне в новото ви любимо, ако до сега не сте го опитвали.

Реклама


Търсите вдъхновяваща нова идея за вкусно предложение, което гордо да поднесете за трапезата? Ето, че вече го намерихте.

Рецепта за азиатски кюфтенца със сос – продукти

recepta aziatski kiuftenca sos

Както обикновено, в желанието си да ви предложим бързи, лесни и вкусни рецепти, представяме поредното ястие, което няма да изисква голяма част от времето ви в кухнята до печката. Ние знаем, колко е важно здравословното и балансирано хранене, както и колко е досаден всекидневният въпрос в главата “Какво да сготвя днес?”. Това е причината всеки ден да ви вдъхновяваме с предложения, които лесно да приготвите след работа или за гости в дома ви.

За тази рецепта за азиатски кюфтенца със сос ще ви трябват следните продукти:

– 1 кг. смляно свинско или телешко месо

– 2 ч.л. сусамово олио

– 1 чаша галета

– 1/2 ч.л. джинджифил

– 2 яйца

– 3 ч.л. смлян чесън

– 1/2 чаша тънко нарязан зелен лук

– За гарниране – печени сусамови семена и малко тънко нарязан зелен лук

За азиатския сос:

– 2/3 чаша сос hoisin

– 1/4 чаша оризов оцет

– 2 смляни скилидки чесън

– 2 с.л соев сос

– 1 ч.л. сусамово олио

– 1 ч.л.  джинджифил

Начин на приготвяне

aziatski kiuftenca recepta

Загрейте фурната на 200 градуса.

В голяма купа сложете всички съставки за кюфтенцата и ги смесете добре. От получената смес оформете малки топки и ги подредете в тава, покрита с лист хартия за печене. Сложете във фурната и печете за около 10-12 минути или докато кюфтенцата добият златист цвят. Междувременно пригответе соса, като смесите добре съставките за него. Всяко едно кюфтенце може да потопите индивидуално в него, след като забиете в него малка дървена вилица или да ги поставите в блюдо и да ги залеете внимателно с азиатския сос.  Сервирайте топли, поръсени със сусам и лук.

Може да харесате и..


Реклама