Реклама

Рецепта за царевична крем супа с крутони

recepta supa krutoni

Представяме ви едно вегетарианско предложение за хапване с рецепта за царевична крем супа с крутони. Лека е, типично пролетна и засищаща в същото време.

Реклама


Приятни минутки в кухнята!

Необходими продукти за рецепта за царевична крем супа

recepta supa krutoni carevica

Ако сте се запътили към магазина, за да си набавите продуктите за рецепта за царевична крем супа с крутони си запишете на листче следните продукти:

За крутоните от царевичен хляб:
2 чаши обезмаслено мляко
1/2 лимон
2 чаши царевично брашно
1 чаена чаша обикновено брашно (примерно Тип 500)
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1/3 чаша кокосово масло, разтопено
2 супени лъжици кленов сироп

За царевичната супа:
4 царевични кочани, отстранете зрънцата от тях
1 глава лук, нарязана на кубчета
3 скилидки чесън, смляни
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пикантна подправка (по желание)
3 чаши зеленчуков бульон (домашен или купен от магазина)
1/4 чаша сурово кашу, накиснато предварително във вода за една нощ
сол/ пипер (на вкус)

Как да си приготвим супата

recepta carevica krem supa krutoni

За крутоните от царевичен хляб:
Започвайки да си приготвяте вкусната рецепта за царевична крем супа с крутони трябва да загреете фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тавата с хартия за печене. Изстискайте лимоновия сок в млякото и оставете настрана за поне 5 минути. Разбъркайте заедно царевичното брашно, обикновеното брашно, бакпулвера и солта в голяма купа. Направете кладенче в средата и изсипете кокосовото масло, кленовия сироп и сместа с мляко и лимон. Бавно разбъркайте мокрите съставки и след това да започнете малко по малко да включвате сухите, докато не получите гъста тестяна смес. Разпределете получената смес равномерно в тавата и печете в продължение на 35-40 минути или докато клечка за зъби излезе чиста в центъра. Ако набучвайки я, по нея полепне тесто, то е все още сурово. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.

recepta supa carevica krutoni

За царевичната супа:
Загрейте зехтина в голям съд на средна температура. Добавете лука и запържете леко в продължение на 3 до 5 минути или докато омекне. След това добавете чесъна и пикантната подправка. Пържете още една минута. Добавете семената от царевица, зеленчуковия бульон, малко сол и оставете да заври. След като кипне, намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри за 30 минути.
Докато варите, изцедете накиснатото кашу и след това го прибавете към врящата супа. Ако стане прекалено гъста смес, добавете половин чаша вода.
След като супата се свари, свалете от огъня и използвайте пасатор да пюрирате супата. Разбъркайте и върнете обратно към огъня. Нека да къкри за още 5-10 минути, подправете със сол / пипер.

Поръсете с пресен лук и с крутоните от царевичен хляб.

Може да харесате и..


Реклама