Реклама

Рецепта за дип с грах и авокадо

дип с грах и авокадо

Тази рецепта за дип с грах и авокадо е нова версия на любимото ни традиционно гуакамоле. То е вкусна разядка, от която ще искате да си намажете още и още. Приготвя се лесно и е чудесен вариант за леко предя стие за близки и любими хора, с които да го споделите.

Рецепта за дип с грах и авокадо – продукти и начин на приготвяне

За да си приготвите една купа от този зелен  дип с грах и авокадо ще ви бъдат необходими следните продукти:

– 1 чаша зелен грах – пресен или замразен ( избягвайте консервиран от кутия )

– 2 броя меко авокадо

– 2 с.л. свеж магданоз – нарязан

– 1 скилидка чесън – смляна

– 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

– 2-3 с.л. салца сос

– Сол на вкус

– Вода

Инструкции за приготвяне:

1. В малка тенджера сварете граха за около 10 минути, докато омекне достатъчно, за да можете да го смачкате на каша.

2. Прецедете готовия грах и го поставете в блендер или кухненски робот. Прибавете и останалите съставки и пасирайте, докато се получи гладка консистенция.

3. След това прибавяйте лъжичка по лъжичка вода, докато получите желаната гъстота.

4. Опитайте и посолете на вкус готовия дип. Съхранявайте в хладилника до 3 дни.

Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.

 

Може да харесате и..


Реклама