Реклама

Рецепта за пълнен картоф с чедър и крема сирене

рецепта за пълнен картоф

Лесна, бърза и вкусна рецепта за пълнен картоф с чедър и крема сирене, която ще допадне на всички вкусове. Едва ли има някой, който да не обича класическият пълнен картоф за предястие към обяд или вечеря, но в този случай хрупкавата коричка и пикантният вкус на ястието ще изненадат и впечатлят приятно гастрономите.

Реклама


Опитайте го!

Рецепта за пълнен картоф с чедър и крема сирене – продукти и начин на приготвяне

рецепта за пълнен картоф

Изберете големи и пресни картофи, които ще се изпекат бързо и ще останат месести и ароматни. За да си приготвите три порции ще ви трябват следните продукти:

 – 3 големи почистени картофа

 -2 с.л. разтопено краве масло

 – Сол и смлян черен пипер на вкус

 – 113  гр. крема сирене на стайна температура

 – 1 чаша настъргано сирене Чедър

 – 2-3 ч.л. ситно нарязана зелена люта чушка

 – 1/4 чаша галета

 – алуминиево фолио

Инструкции за приготвяне:

  1. Включете фурната да загрява на 200 градуса.
  2. 2. Нарежете картофите на тънки и дълбоки разрези с остър нож, като внимавате да не изрежете до долу. Трябва да получите много на брой пролуки, които да напълните. След като приключите, сложете картофите върху тава и ги намажете отгоре, вътре в процепите и отстрани  с четка, потопена в маслото. Посолете със сол и черен пипер. Увийте картофите леко в лист алуминиево фолио и печете в предварително загрятата фурна за около 40 минути.
  3. Междувременно, докато картофите се пекат, смесете крема сиренето, Чедъра и лютата чушка в малка купа.
  4. След като картофите са били 40 минути във фурната ги извадете и махнете фолиото. С малка лъжичка сложете от сместа със сирене вътре в процепите и отгоре върху картофите. Поръсете ги с галета и ги върнете във фурната. Печете ги непокрити за още 30 минути и след това проверете дали са готови, преди да ги извадите от фурната.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама