Реклама

Рецепта за пълнени гъби портабела а ла пица

recepta za palneni gabi portabela

Рецепта за пълнени гъби портабела а ла пица, които се приготвят само за 25 минути, а се изяждат дори за по-малко. Предложението се приготвя изключително лесно, а съставките за пълнежа напомнят за топинг на пица.

Реклама


Дайте воля на въображението си и експериментирайте с любимите си продукти, с които може да напълните големите гъби и да приготвите здравословно и питателно ястие за лек обяд или вечеря.

Рецепта за пълнени гъби портабела а ла пица – продукти

recepta za palneni gabi produkti

Всички почитатели на италианската кухня ще се влюбят в тази рецепта. Към съставките могат да се добавят черни маслини, а салама да се замени с шунка. Комбинациите са безкрайни и зависят изцяло от вкуса и предпочитанията ви. За 4 порции пълнени гъби портабела ще ви трябват следните съставки:

– 8 бр. гъби портадела – измити и почистени от пънчетата

– 2 ч.л. студенопресован зехтин

– 2 чаши доматен сос за пица

– 2 с.л. италианска суха подправка

– 2 чаши настъргано сирене моцарела – полумаслено и не много влажно

– 2 зелени чушки – почистени от семките и нарязани на кубчета

– 1 глава червен лук – нарязан на кубчета

– 1 бяла гъба – нарязана на филийки

– 32 шайби пуешки салам

Начин на приготвяне

recepta za portabela palneni gabi

1. Загрейте фурната за 190 градуса.

2. На дъното на  тава постелете лист хартия за печене. Поставете отгоре капаците на гъбите и с помощта на домакинска силиконова четка ги намажете със зехтин от всички страни.

3. Във всяко гъбено капаче поставете по 1/4 чаша доматен сос и поръсете отгоре с 1/2 ч.л. италианска подправка.

4. Върху тях поръсете с 1/4 чаша настъргана моцарела. Добавете малко кубчета лук и зелена чушка, резен бяла гъба и 8 парчета салам.

5. Печете във фурната за 15-18 минути или докато гъбите омекнат. Сервирайте топли. Добър апетит!

Разгледайте и останалите рецепти в сайта ни с лесни и вкусни идеи за супи, салати, предястия. основни ястия и десерти.

 

Може да харесате и..


Реклама