Реклама

Рецепта за пилешка супа с къри и див ориз

recepta pileshka supa kari div oriz

Рецепта за пилешка супа с къри и див ориз, с която ще зарадвате всички в дома си. Вкусно, ароматно и питателно предложение, на което може да се насладите за обяд или вечеря.

Реклама


Пригответе си тази лесна супа с плътна конзистенция, която е перфектно овкусена и не съдържа глутен. Това я прави идеална за хората, които трябва да се съобразяват с наличието на това вещество в храната, която консумират.

Рецепта за пилешка супа с къри и див ориз – продукти

pileshka supa recepta kari div oriz

Това божествено предложение е подобрена версия на класическата рецепта, но в този случай сметаната е заменена с екзотично кокосово мляко, а италианските подправки – с къри. Ето и списък с нужните съставки, достатъчни за приготвяне на около 7 порции супа:

– 1 чаша суров див ориз

– 1 с.л. зехтин

– 1 средно голяма глава бял лук – обелен и нарязан на кубчета

– 2 големи моркова – нарязани на кубчета

– 2 стъбла целина – нарязани

– 3 скилидки чесън – обелени и смляни

– 4 чаши качествен пилешки бульон

– 3 чаши сварено пилешко месо, нарязано на парчета

– 2 ч.л. къри на прах

– 1 дафинов лист

– 1/2 ч.л. кимион

– 1/2 ч.л. сол кашер

– 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

– 1 кутия кокосово мляко

– За гарниране по желание: нарязан пресен магданоз, едър червен пипер на люспи и кокосови стърготини

Начин на приготвяне

supa recepta pileshka kari

Започнете да приготвяте тази рецепта за пилешка супа с къри и див ориз, като първо сварите ориза. Сложете го в средно голяма тенджера и прибавете 4 чаши вода. Включете котлона на средно висока температура и покрийте с капак, докато заври. След това намалете силата на температурата и оставете да къкри за около 40-45 минути, докато оризът омекне и стане готов. Махнете от огъня и прецедете излишната вода.

Междувременно, докато чакате оризът, загрейте зехтина в голяма тенджера на средно висока температура. Прибавете лукът, морковите и целината и пържете за 6-7 минути, като разбърквате периодично. Сложете чесънът и гответе за още 1-2 минути. Добавете и останалите продукти – пилешки бульон, месо, дафинов лист, къри, кимион, кокосово мляко сол и черен пипер.  Разбъркайте добре и оставете супата да къкри. Когато заври, намалете силата на температурата на котлона и прибавете готовият ориз. Махнете дафиновият лист и опитайте ястието. При нужда овкусете с допълнително сол и черен пипер. Сервирайте готовата супа топла и гарнирана със съставките по желание. Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама