Реклама

Рецепта за плосък хляб с прошуто и моцарела

рецепта за плосък хляб

Тази рецепта за плосък хляб е перфектното решение за мързеливите вечери на открито или есенен пикник с близките. Вкусен, свеж, ароматен и топъл хляб с прошуто, моцарела, рукола и лимон, който ще допадне почти на всеки вкус. Не губете време и го опитайте съвсем скоро!

Рецепта за плосък хляб с прошуто и моцарела – продукти и начин на приготвяне

Лекотата и бързината, с която се приготвя рецептата я правят предпочитана от много домакини. Използването на готов хляб улеснява технологията. Подготовката отнема около 10 минути, а печенето – 5 минути. Ето и списъка с продуктите, които трябва да си набавите преди да започнете:

 – 1 голям готов плосък хляб ( пита, наан или препечен готов блат за пица също са подходящи)

 – 3 с.л. студено пресован зехтин

 – 170 гр свежо сирене Моцарела

 – 10 много тънки резена лимон, нарязани на четвърт

 –  115 гр. пармезан

 – 1 чаша рукола

 – 1/2 чаша Кастелветрано маслини ( или друг предпочитан сорт), нарязани

 – 2 тънки парчета прошуто, нарязано на ленти

 – Прясно смлян черен пипер на вкус

Инструкции за приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Поставете плоския хляб директно върху скарата на фурната за 5 минути или докато стане хрупкав.
  3. Извадете го и го поръсете със зехтина.
  4. Изчакайте, докато изстине леко и аранжирайте отгоре останалите продукти както ви харесва.
  5. Овкусете с черен пипер и се наслаждавайте.

Добър апетит!

Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.

Може да харесате и..


Реклама