Реклама

Рецепта за супа от черен боб

recepta supa ot cheren bob

Тази рецепта за супа от черен боб има само пет здравословни съставки и е изпълнена с фантастичен аромат и полезни качества. А приготвянето й отнема само 20 минути.

Реклама


Бързо, лесно и вкусно предложение за обяд или вечеря. Гъстотата на супата може да промените, като добавите повече или по-малко бульон и зеленчуци в нея. Но скритото оръжие на това ястие се крие в салцата и това наистина ще ви хареса.

Рецепта за супа от черен боб – съставки

recepta supa cheren bob

Ако сте планували да приготвите супата с пресен боб, ще трябва да го накиснете във вода от предната вечер, за да може да омекне и да се свари по-бързо. За да улесните нещата може да използвате готов сварен боб от консерва. В този случай излейте цялото съдържание, заедно с водата.  Вкусът на салца е ключа към интересният вкус на тази рецепта за супа от черен боб. Ако обичате пикантна храна, използвайте от лютивата подправка. Ако не – изберете сос с по-мек вкус. Ето и списък с продуктите, които ще ви трябват:

– 3 консерви черен боб

– количество салца на вкус или 2 1/2 чаши белени и нарязани домати

– 1/2 чаша нарязан пресен магданоз ( плюс още малко за гарниране)

–  2 ч.л. кимион

– 1 скилидка чесън – обелена и пасирана

Начин на приготвяне

supa cheren bob recepta

Изсипете всички продукти от списъка в средно-голяма тенджера. Сложете на котлона и включете на средно-висока температура. Изчакайте, докато сместа заври, като разбърквате периодично. Намалете силата на котлона, след като супата започне да ври. Похлупете с капака и оставете да къкри за 10 минути. Не забравяйте да разбърквате периодично. Сервирайте готовата  супа от черен боб топла и гарнирайте с пресен магданоз и кориандър. Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама