Реклама

Тост с козе сирене, мед и розмарин

рецепта за тост

Рецепта за тост с козе сирене, мед и розмарин – малки и вкусни празнични хапки с хрупкави орехови ядки, които ще изкушат абсолютно всички. Полезни, питателни и лесни за приготвяне – има ли по-добра причина да си ги направите още сега?

Реклама


Представете си само – топло сирене, намазано върху препечена багета, залято с малко течен златист мед и поръсено с няколко стръкчета ароматен розмарин и хрупкави орехи – ммм…

Рецепта за тост с козе сирене, мед и розмарин – продукти и начин на приготвяне

рецепта за тост

Това бързо топло предястие е подходящо за семейните зимни вечери край огъня, както и за всеки ден, в който ви се хапва нещо вкусно, което се приготвя за броени минути. Ядките може да бъдат печени или сурови, както и заменени с кедрови ядки или бадеми. Предварително може да подготвите филийките със сирене, да ги съхранявате в хладилника и непосредствено преди сервиране да ги затоплите и поръсите с топинга. Ето и списъка с необходимите продукти за около 8 порции:

 – 1 багета / франзела

 – 230 гр. козе сирене

 – 1/4 чаша мед

 – 1/2 чаша ядки

 – 1/2 с.л. ситно нарязан пресен розмарин

Инструкции за приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Ако предпочитате ядките печени ги сложете върху лист хартия за печене в тава и ги сложете за 7-10 минути във фурната, докато придобият златист цвят.
  3. Нарежете багетата на филийки и разпределете сиренето върху тях. Сложете ги в тавата върху листа за печене и ги сложете във фурната. Печете за 10-15 минути, докато краищата на хляба станат леко златисто-кафяви, а сиренето стане меко.
  4. Докато чакате филиите, нарежете ядките и розмарина и сложете в малка тенджера на котлона меда на ниска температура, за да се загрее. ( Може да го сложите и в стъклена купа в микровълновата).
  5. Когато тостовете са готови, извадете ги от фурната и ги поръсете с ядките и розмарина. Сложете затопления мед в малка купичка и сервирайте заедно с филийките, за да могат всички да си сложат количество по желание.

рецепта за тост

Може да харесате и..


Реклама