Реклама

Рецепта за кекс с тиква

кекс с тиква

Рецепта за кекс с тиква и богата глазура от крема сирене, която предлага още една възможност да се насладите на вкусния оранжев плодов зеленчук. Чудесно предложение, с което да зарадвате гостите и близките си през есента.

Реклама


Използвайте наближаващия Хелуин, за да почетете тиквите – в този случай – с консумация.

Рецепта за кекс с тиква – продукти

кекс с тиква

Подготовката за тази рецепта за кекс с тиква ще ви отнеме само около 10 минути, а за печенето ще му бъдат нужни около 50 минути. Списъкът със съставките, които трябва да набавите предварително съдържа следното:

 – 1 чаша меко масло ( две пакетчета)

 – 2 1/2 чаша брашно + допълнително за тавата

 – 2 ч.л. бакпулвер

 – 1 ч.л. сода за хляб

 – 2 ч.л. канела

 – 1/2 ч.л. индийско орехче

 – 1/2 ч.л. джинджифил

 – 1/4  ч.л. карамфил

 – 1/2 ч.л. сол

 – 1 3/4 чаша пюре от тиква

 – 3/4 чаша мътеница

 – 1 ч.л. ванилов екстракт

 – 1 1/4 чаша кристална захар

 – 3 големи яйца

За глазурата:

 – 120 гр меко крема сирене

 – 1/4 ч.л. ванилов екстракт

 – 1 чаша пудра захар

 – 1-2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне

кекс с тиква

 

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете дъното на формата с масло или олио, а след това поръсете с брашно.
  2. В голяма купа смесете определените количества брашно, бакпулвер, сода, канела, индихско орехче, джинджифил, карамфил, сол и разбъркайте добре.
  3. В друга купа смесете тиквата, мътеницата, ванилията и разбъркайте.
  4. С миксер на средно висока скорост разбийте маслото и кристалната захар за около 3 минути. Прибавете яйцата и разбивайте още 1 минута. Намалете скоростта и прибавете тиквата и брашното. Разбърквайте още малко, докато се получи еднородна консистенция.
  5. Изсипете тестото във формичката за кекс и печете 45-50 минути. Проверете с клечка за зъби дали сладкишът е добре изпечен и го оставете да се охлади върху решетка за 20 минути.
  6. Преместете кекса върху широка плоска чиния и направете глазурата, като смесите добре съставките за нея с помощта на миксер. След това залейте сладкиша с нея, когато е напълно изстинал.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама