Реклама

Рецепта за палачинки без мляко

палачинки без мляко

Всички обичат палачинки, така че смело може да заложите на класиката, когато искате да зарадвате любимите си хора в къщи или възнамерявате да поднесете десерт на гостите си.

Реклама


Тази рецепта за палачинки без мляко ще ви бъде полезна в случаите, в които тази съставка липсва от хладилника ви или някои от близките ви страда от лактозна непоносимост. Ягодите са чудесен начин да накарате децата да хапнат плодове, а сиропът е просто за разкош.

Рецепта за палачинки без мляко – продукти и начин на приготвяне

палачинки без мляко

 

Лесно може да се превърнете в любимия кулинар на всички, ако се научите да приготвяте палачинки. Задължително всички гладни и сити ще ви наобиколят. Набавете си продуктите от списъка за начало:

– 3 яйца

– 350 мл газирана вода

– 1 ч.л. ванилия

– 20 с.л. брашно

– 1 1/2 с.л. маково семе

– 1/4 чаша захар

– щипка сол

– краве масло за намазване на готовите палачинки

– 1 чаша нарязани ягоди

За сиропа:

– 1 1/2 чаша нарязани  ягоди

– 1 1/2 чаша захар

– 1/2 чаша вода

– 1 с.л. мед

– 1/2 ч.л. ванилия

 

  1. Започнете с приготвянето на сиропа, като сложите всички продукти в малка тенджера на котлона, включен на средно-висока степен. Когато захарта се разтопи махнете сиропа от котлона и го пюрирайте, след като се охлади.
  2. В купа смесете разбитите яйца с брашното, захарта, маковото семе, ванилията и солта. Газираната вода наливайте постепенно, докато получите консистенция, наподобяваща тази на бозата.
  3. Пригответе си плосък тиган и когато се загрее на котлона го намажете с малко краве масло или няколко капки олио. Изсипете вътре един черпак от готовото течно тесто и го разпределете равномерно по цялата площ на дъното.
  4. Готовата палачинка обърнете и от другата страна.
  5. Намажете с масло всяка палачинка, когато я оставите в чинията.
  6. Сервирайте с приготвения сироп и пресни ягоди.

Добър апетит!

палачинки без мляко

 

Може да харесате и..


Реклама