Реклама

Рецепта за шоколадови трюфели с червено вино

recepta za shokoladovi triufeli cherveno vino

Приготвили сме ви рецепта за шоколадови трюфели с червено вино, с която да изненадате гостите си в петък вечер. Имайте в предвид, че направите ли ги във вторник или сряда, няма да ви e изобщо лесно да ги опазите до петък вечерта.

Реклама


Наличието на шоколад и червено вино в тях ще спомогне отделянето на хормона на щастието. Дълго след като сте ги опитали, тези трюфели ще ви напомнят как бавно и нежно са се разтопили в устата ви. А след това ще дойде усещането за лекота и щастие, защото шоколадът е известен със съдържанието на серотонин – хормонът на щастието. Освен това тези трюфели с шоколад и червено вино могат да се окажат идеалният подарък за Свети Валентин. Домашно приготвените бонбони винаги са по-съблазнителни от обичайните в магазина. Няма да ви бавим повече. Ето го и замисълът за тях.

Нужни продукти – вадете лист и химикал

shokoladovi triufeli cherveno vino produkti

Рецептата е за 24 трюфели. Време за приготвяне: 30 минути. Общо време за приготвяне: 2 часа

8 парченца черен шоколад, нарязан
1/2 чаша сметана
4 супени лъжици сухо червено вино, например Каберне Совиньон
2 супени лъжици пудра захар
1/2 чаена лъжичка ванилия на прах
1/4 чаена лъжичка еспресо на прах
какао на прах, за поръсване

Начин на приготвяне

recepta shokoladovi trifeli cherveno vino

Нетърпеливи ли сте да разберете как да си приготвите рецепта за шоколадови трюфели с червено вино?

1. Сложете сметаната в средно висока тенджера.
2. Оставете да заври.
3. Разтопете парчетата шоколад в купа на водна баня.
4. Изсипете сметаната в купата с шоколада.
5. Добавете виното, пудра захар, еспресото на прах, ванилията.
6. Внимателно разбъркайте докато се смесят добре съставките.
7. Оставете сместа в хладилник за 1 час, за да стегне малко.
8. В малка чинийка изсипете малко какао на прах.
9. Извадете след като е стегнала сместа и оформете топчета с кръгъл инструмент за сладолед. Ако не разполагате с такъв може да се получи и с помощта на 2 чаени лъжички оформете топчета. Загребвате малко количество и я премествате от едната лъжичка в другата докато се оформи топче.
10. Оваляйте всяко топче в какаото на прах.
11. Готовите трюфели поставете върху хартия за печене.
12. Оставете ги в хладилника за още 30-50 минути.
13. Сервирайте ги леко охладени или на стайна температура.

Готовите шоколадово-винени трюфели могат доста да ви разглезят и пристрастят, но няма лошо да си угаждаме от времена време, нали? Приятен апетит и доскорошно разглезване с новите ни рецепти.

 

Може да харесате и..


Реклама