Реклама

Рецепта за тиква с мляко и ядки

тиква с мляко и ядки

Тази рецепта за тиква с мляко и ядки ви дава още една възможност да се насладите на оранжевия плодов зеленчук. През есента изобилстват вариантите на разнообразни рецепти с тиква, а този вариант на класиката, която обичаме от деца е много по-питателен и полезен.

Реклама


Изненадайте близки и познати гости с тази малко по-различна версия, която определено ще допадне на всички. Хрупкавите печени ядки ще направят купичката много по-засищаща и вкусна.

Рецепта за тиква с мляко и ядки – продукти

тиква с мляко и ядки

Подготовката на рецептата ще ви отнеме около 10 минути, а приготвянето й – около 25. За да получите 6-8 порции вкусна тиква с мляко ще ви трябват следните продукти:

 – 2 чаши обикновени овесени ядки

 – 1 чаша сурови орехови ядки

 -1 чаша сурови тиквени семки

 – 1/4 чаша кленов сироп

 – 1/4 чаша разтопено кокосово масло

 – 1/4 чаша пюре от тиква ( или повече)

 – 1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай

 – 1/4 ч.л. ванилов екстракт

 – 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне

тиква с мляко и ядки

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. На дъното на тава поставете лист хартия за печене.
  2. В купа сложете овесените ядки, тиквените семки и ореховите ядки. В друга купа смесете кленовия сироп, кокосовото масло, тиквеното пюре, подправката за тиквен пай, ванилията, солта и разбъркайте добре.
  3. Излейте течната смес върху ядките и разбъркайте добре.
  4. Изсипете сместа равномерно в тавата и печете за 30 минути.
  5. Извадете тавата и я оставете да изстине. Изсипете съдържанието в буркан с капак. Сервирайте с каничка топло мляко.

Добър апетит!

Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.

Може да харесате и..


Реклама