Реклама

Рецепта за пад тай салата

рецепта за пад тай салата

Тази рецепта за пад тай салата ви осигурява една купа със свежо, хрупкаво и засищащо предястие с разкошен сладък/ кисел дресинг, което бързо ще се превърне в новата ви любима страст.

Реклама


Салатата е пълна с антиоксиданти, бета-каротин и засилващи метаболизма съставки, а освен това ползите от редовната й консумация са : изчистване на кожата от петна и пъпки, намаляване нивата на холестерола и прочистване на черния дроб. И най-важното за вас в краткосрочен план, което може да забележите веднага – не подува корема.

Рецепта за пад тай салата – продукти

рецепта за пад тай салата

За да добият зеленчуците за салатата ви форма на спагети, може да използвате ренде, белачка за зеленчуци или кухненски робот с подходяща приставка. По желание може да добавите пилешко месо или скариди, а защо не и тофу към предястието. За две порции ще ви трябват следните продукти:

– 1 краставица

– 2 големи моркова

– 2 стръка зелен лук

– 1 шепа свеж кориандър

– 1 шепа свежа мента

– 1 шепа нарязани фъстъци

– 2 шепи нарязано на ситно сварено пилешко месо, телешко/ патешко/ тофу/ варени яйца/ скариди или каквото ви харесва

Дресинг:

– Сок от един лайм

– 3 с.л. сусамово олио

– 3 с.л. соев сос

– 1 с.л. рибен сос

– 1 с.л. люспи лютив червен пипер/чили

– 1 с.л. мед

– 1 скилидка чесън

 

Начин на приготвяне

рецепта за пад тай салата

Започнете с нарязване на зеленчуците, като сложите готовите ленти в голяма купа. Отгоре нарежете лука на ситно. След това добавете месото, накъсания кориандър и ментата. Пригответе дресинга като смесите всички съставки за него в малка купичка, разбъркайте добре и залейте с него салатата. Разбъркайте добре, поръсете с ядките и сервирайте. Добър апетит!

рецепта за пад тай салата

Може да харесате и..


Реклама