Реклама

Рецепта за салата с паста

recepta za salata s pasta

Рецепта за салата с паста, свежо авокадо и хрупкав бекон, леко поръсени с пармезан, която отнема само 20 минути за приготвяне. А най-хубавото е, че ястието може да се сервира топло или студено, така че няма опасност да сгрешите.

Реклама


Прясно изцеденият лимонов сок ще запази зеленината на авокадото, така че може да я направите 1-2 часа предварително. Това прави храната перфектна за избор за пикник.

Рецепта за салата с паста – продукти и начин на приготвяне

recepta za salata pasta

За да направите около 6 порции салата, ще имате нужда от следните съставки:

– 340 грама паста фусили

– 4 парчета бекон – нарязани на кубчета

– 2 броя авокадо – без костилка, обелени и нарязани на кубчета

– 2 домата, нарязани на кубчета

– 1/3 чаша червен лук, нарязан на кубчета

– 1/4 чаша пресни листа от босилек

– 1/4 чаша прясно настърган пармезан

– 1/4 чаша зехтин

– 2 с.л. или повече прясно изцеден лимонов сок

– 1 с.л. настъргана лимонова кора

– Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Ето и инструкциите за приготвяне на тази лесна рецепта за салата с паста:

В голяма тенджера сварете пастата според указанията върху опаковката. Измийте готовите фусили със студена вода и ги прецедете.

Загрейте голям тиган върху котлона на средно висока температура и изпържете бекона за около 6-8 минути, докато стане кафяв и хрупкав. Когато стане готов го сложете в чиния, покрита с два листа кухненска ролка, за да се отцеди от мазнината.

В голяма купа смесете готовата паста, бекона, авокадото, доматите, лука и босилека. Поръсете отгоре с пармезан, зехтин, лимонов сок, лимонена кора, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

Сервирайте салатата топла или студена, по желание, поръсена  с малко пармезан.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама