Реклама

Рецепта за сладкиш без яйца

сладкиш без яйца

Този сладкиш без яйца е бърз и лесен за приготвяне, което ще допадне на всички домакини, които не искат да прекарват много време в кухнята. Освен това е чудесен вариант както за закуска, така и за десерт.

Реклама


Кухненският робот ще улесни процеса на месене на тестото, но и на ръка той не е толкова сложен. Насладете се на парче топъл сладкиш с глазура и чаша топъл чай в хладните дни.

Рецепта за сладкиш без яйца – продукти и начин на приготвяне

сладкиш без яйца

Подготовката на този сладкиш без яйца ще ви отнеме около 10 минути, а печенето – 20 минути. За около 8 порции от него ще ви трябват следните продукти:

 – 1 1/2 чаша брашно

 – 1/2 чаша кафява захар

 – 1 1/2 ч.л. бакпулвер

 – 1/4 ч.л. сода за хляб

 – 1/2 ч.л. канела

 – 1/4 ч.л. сол

 – 1/2 чаша краве масло – студено и нарязано на парчета

 – 1/2 чаша пълномаслено прясно мляко или сметана

За глазурата:

 – 1/4 чаша пудра захар

 – 1 1/2 с.л. кленов сироп

 – 1 с.л. прясно мляко или сметана

След като набавите продуктите, следвайте инструкциите за приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. На дъното на тава за печене сложете лист пергаментова хартия.
  2. В купа или в кухненски робот сложете сухите съставки и ги смесете добре. Пуснете машината да меси на бавна скорост, прибавете бучките масло. След това налейте прясно мляко, докато тестото стане леко лепкаво ( възможно е да не се наложи да излеете цялото количество).
  3. Разпределете равномерно тестото в тавата, намажете отгоре с прясно мляко и поръсете с кристална захар. Печете 15-18 минути в предварително  загрята фурна, докато сместа получи златисто-кафяв загар отгоре.
  4. Извадете готовия сладкиш без яйца да се охлади върху решетка. Междувременно пригответе глазурата, като смесите всичките й съставки в малка купа.
  5. Поръсете с глазура сладкиша и сервирайте.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама