Реклама

Сладкиш с череши

sladkish s chereshi

С наближаването на пролетта започват да зреят любимите ни сезонни плодове, начело с черешите. Тази рецепта за сладкиш с череши е повод да използвате сладките червени плодове, които имат приятен аромат и сладък вкус за приготвяне на апетитен десерт.

Реклама


Освен за сладкиши, те са предпочитани и за мъфини, бисквити, пайове, желета и сладки.

Този сладкиш не е като обикновените, в които забърквате тестото и печете. В този случай се използва форма, от която обикновено се правят т.нар.”целувки”. Може да приготвите бялата основа няколко дни или няколко часа предварително и точно преди сервиране на десерта да я напълните. Това ви дава възможност за предварителна подготовка, което в крайна сметка ще ви спести време и ще ви позволи да се насладите на десерта веднага след вечеря. А и така обвивката ще се запази хрупкава.

Сладкиш с череши – продукти и начин на приготвяне

sladkish s chereshi

Както при повечето плодови десерти и в тази рецепта за сладкиш с череши може да смените напоените в ром плодове с други според сезона – най-вече, след като тези преминат. Но не изпускайте възможността в рамките на месеца, в който може да се наслаждавате на вкусните пресни череши да ги вмъкнете в менюто си по всеки възможен начин.

За да си приготвите този сладкиш с череши ще ви трябват следните продукти:

За кората:

4 големи белтъка
225 гр пудра захар
2 супени лъжици царевично нишесте
1 чаена лъжичка бял оцет

За пълнежа:
400 мл сметана за разбиване
2 супени лъжици захар
череши в ром
шоколад

sladkish s chereshi

Загрейте фурната на 175 c.

Направете целувченият крем, като разбиете добре с миксер белтъците на сняг, а след това малко по малко прибавите и захарта. Смесете царевичното нишесте с оцета, разбъркайте добре и изсипете при белтъците. Вземете една чиния и отбележете с нейна помощ кръг върху лист хартия за печене. Запълнете кръга с бял крем, а в средата оставете малък кладенец за пълнене. Намалете фурната до 100 ° С и печете за около 1 1/2 часа. Когато е готово, изключете топлината и оставете да се охлади във фурната.

Когато сте готови да сервирате десерта, разбийте добре сметаната и захарта. С приготвеният пълнеж напълнете готовата бяла форма, с лъжица изсипете отгоре напоените череши и настържете шоколад.

източник:callmecupcake.se

Може да харесате и..


Реклама