Реклама

Сладкиши с тиква – изкушаващи есенни рецепти за всеки вкус

сладкиши с тиква

Сладкиши с тиква – 3 сладки есенни рецепти за всеки вкус.

Есенните рецепти с тикви са любими на всички от семейството.

Реклама


Малки и големи не могат да устоят на аромата на печена тиква, баница с тиква, тиква с мляко и всички останали рецепти с тиква, които имат лек, ненатрапчив вкус и те карат да ядеш още и още…

Ето защо ви предлагаме възможността да опитате тези есенни десерти с тиква, които ще направят всеки мрачен и хладен ден по-приятен. Изпробвайте ги и със сигурност вие и всички гладни или сити около вас ще бъдете доволни.

Сладкиши с тиква

сладкиши с тиква

Първото предложение за сладкиш с тиква е този тиквен чийзкейк с крема сирене. Започваме с него, защото знаем, че всички рецепти за чийзкейк са лесни и гарантиран резултат. Освен това, ако все още не сте изпробвали поне една от многобройните чийзкейк рецепти, то сега ви се предоставя чудесната възможност да го направите.

Подготовката за тази рецепта за чийзкейк с тиква отнема около 30 минути, а съставките, които ще ви трябват за получаване на 8 парчета са следните:

Необходими продукти:

2 1/2 чаши  грахам галета (смлени пълнозърнести крекери)
6 супени лъжици разтопено безсолно краве масло
680 грама пълномаслено крема сирене, меко
1 чаша захар на  кристали
2 яйца на стайна температура
1 чаша пюре от тиква
1 супена лъжица екстракт от ванилия
1 чаена лъжичка канела на прах

За сметаната (по желание)
1/2 чаша студена бита сметана
1/4 чаша пудра захар
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Канела на прах

(първо се разбива сметаната с миксер, а след това към нея се прибавят останалите съставки)

Начин на приготвяне:

сладкиши с тиква

Загрейте фурната до 185 градуса. Подгответе си кръгла форма за печене.
В голяма купа, смесете заедно грахам трохите и разтопеното масло. Разпределете равномерно по дъното и на около 5 см нагоре по стените на тавата.
В голяма купа разбийте заедно крема сиренето и захарта, докато получите светла и пухкава смес, за около 3-4 минути. Разбийте яйцата, едно по едно, в продължение на 1 минута всяко. Добавете останалите тиква, ванилия и канела и след това бъркайте за още 1-2 минути.
Изсипете тестото върху кората в тавата и печете 35-40 минути или докато центърът е почти определен (той ще се премести, когато тавата се разклаща, но на върха трябва да бъде твърд, когато го докоснете). Извадете от фурната и оставете да се охлади 1 час в тавата.
Внимателно прокарайте нож по ръба, за да се отдели чийзкейкът от тавата. Покрийте го и го съхранявайте в хладилника в продължение на най-малко 4 час или за една нощ. Извадете от тавата непосредствено преди сервиране. Намажете отгоре с бита сметана, ако желаете. Може да съхранявате в херметичен контейнер в хладилника в продължение на 1 седмица.

Каноли с тиква

сладкиши с тиква

Второто ни предложение за рецепти с тиква са тези сицилиански изкушения. Италия посреща есента с тези мини каноли с тиква, които са чудесна компания на всяка чаша топло кафе. За да се получат сладкишите по-бързо, използвайте готови черупки за каноли, които да напълните с крем.

сладкиши с тиква

Необходими продукти:

1/2 чаша сирене рикота
2 супени лъжици пудра захар
1/4 чаша консервирано тиквено пюре
1/4 чаена лъжичка канела на прах
1/8 чаена лъжичка смляно индийско орехче
2 супени лъжици сметана за разбиване
12 мини каноли черупки
Полусладки парченца шоколад, за декориране (за предпочитане малки)

сладкиши с тиква

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа, разбъркайте заедно рикота, пудра захар, тиква, канела и индийско орехче.
В малка купа разбийте с миксер сметаната, докато отгоре се получат върхове (когато дръпнете бъркалките право нагоре, ще се формират фигури, които няма да се разпаднат). Изсипете сметаната в сместа от рикота. Охладете за един час.
След като се охлади, запълнете със сместа кухината на всяка каноли черупка. Поръсете с няколко парченца шоколад върху всеки един от отворите.

Тиквен пай

сладкиши с тиква

Последното предложение за сладкиши с тиква е този мини тиквен пай за двама, в който има богат вкус и малко калории. Той е за случаите, в които готвите само две порции и спада в категорията сладкиши без яйца.

Необходими продукти:

1/2 чаша тиквено пюре
1/4 чаша захар на кристали
1/4 чаена лъжичка канела на прах
1/8 чаена лъжичка смляно индийско орехче
1/8 чаена лъжичка джинджифил
1/3 чаша кондензирано мляко
2 супени лъжици царевично нишесте
Сметана, за сервиране

Начин на приготвяне

сладкиши с тиква

Загрейте фурната до 175 градуса.  Пригответе си две малки огнеупорни форми за печене.
В средно голяма тенджера, разбъркайте заедно тиквата, захарта, канелата, индийското орехче, джинджифила, млякото и царевичното нишесте. Оставете да заври и варете, докато сместа се сгъсти, като не забравяте да разбърквате непрекъснато.
Разделете сместа между двете формички. Печете 30-35 минути или докато клечка за зъби излезе чиста от тестото. Охладете напълно и след това съхранявайте в хладилник, докато сте готови да сервирате. Украсете със сметана.

източник:chocolatemoosey.com

Може да харесате и..


Реклама