Супа от свинско месо

Реклама

супа от свинско месо

Направете топла супа от свинско месо за студените дни.

През зимата се приготвят много и разнообразни ястия със свинско месо.

Реклама


Освен популярните варианти като свинско с картофи, свински джолани, свинско с грах, свински ребърца, свинско с праз, свинско печено, свинско с ориз на фурна, гювеч със свинско, свинско с прясно зеле, свински пържоли с гъби, кисело зеле със свинско и т.н  често приготвяни рецепти със свинско, защо не опитате да изненадате семейството с една разкошна свинска супа?

Супа от свинско месо

супа от свинско месо

Ако идеята да експериментирате в кухнята ви допада и искате да откриете нови любими рецепти със свинско месо, опитайте една от най-интересните зимни супи. Приготвянето й е малко по-различно от обичайните рецепти за супи, както и консистенцията й. Това е една засищаща и успокояваща азиатска супа със свинско, нудели, зелен лук и ароматни подправки.

Необходими продукти за 6 порции супа от свинско месо:

За супата:

4 броя зелен лук, нарязан (зелените и белите части се разделят)
2 скилидки чесън, ситно нарязани
2 чаени лъжички. пресен джинджифил, обелен и нарязан на ситно
1/4 чаена лъжичка. смачкан червен пипер
2 супени лъжици. зехтин
4 чаши пилешки бульон (+ още малко, ако супата стане много гъста)
2 чаши телешки бульон
1 супена лъжица рибен сос
1 супена лъжица соев сос
150-200 грама Ramen юфка или нудели/дебело фиде
Пресен магданоз, нарязан
резени лайм
Сол и черен пипер на вкус

За азиатски сос Char Siu, в който се маринова месото:

1 свинско бон филе
1/4 чаша соев сос
3 супени лъжици пчелен мед
3 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици ориз винен оцет
2 супени лъжици. hoisin сос

Начин на приготвяне на супа от свинско месо:

супа от свинско месо

Започнете с приготвяне на азиатската марината за свинско, като смесите съставките в купа и добавите почистените от сребърната кожа и нарязани парчета месо. Оставете в хладилника за 30-120 минути.

Загрейте фурната на 240 градуса и сложете решетката по средата. Подгответе тава с лист хартия за печене на дъното и поставете месото. Намажете го със сос, който е останал по стените на купата. Печете 15-25 минути, в зависимост от размера на парчетата.

Извадете от фурната и оставете свинското да се охлади на стайна температура за 15 минути. Преместете в чиния, покрийте с фолио и оставете на студено в хладилника, докато се охлади напълно. След това с остър нож нарежете месото на тънки филийки и го оставете в хладилника, докато приготвите бульона за свинската супа.

В голяма тенджера на на средна температура на котлона загрейте зехтина. Добавете бялата част на лука, чесъна, джинджифила и червения пипер и варете, като разбърквате, докато всичко омекне и стане ароматно. Добавете пилешкия и телешкия бульон, рибния и соевия сос. Оставете да заври на силен огън, след което намалете огъня до средно-висока температура. Добавете юфката/нуделите/фидето и варете, като разбърквате периодично за около 3 минути или докато омекнат. Вкусете и при нужда коригирайте с още подправки – със сол и черен пипер.

Сипете топлата супа със свинско в купички и гарнирайте с топъл Char Siu, зелената част на лука, резените лайм и нарязания на ситно кориандър.

източник:seasonsandsuppers.ca


Реклама