Рецепти

Рецепта за свинско с гъби и вино “Марсала”

 

recepta za svinsko s gubi i cherveno vino marsala

Тази лесна рецепта за свинско с гъби включва и нотка на вино Марсала, придаващо страхотен вкус. С настъпване на по-хладните дни определено започва да ни се похапва и повече месо. Няма как да скрием, че свинското в комбинация с гъби определено е традионно българско ястие, което е любимо на много хора. Ако вие сте сред тях, вижте тази вкусна рецепта.

Рецепта за свинско с гъби и вино “Марсала”

recepta za svinsko s gubi i cherveno vino marsala

Необходими продукти:

1 кг свинско филе
сол и прясно смлян черен пипер
3 супени лъжици зехтин
3 супена лъжица масло
2 средни глави лук шалот (могат да заменят с червен лук)
350 гр. гъби, тънко нарязани
1 супена лъжица брашно
1/2 чаша сухо вино “Марсала”
1 чаена чаша пилешки бульон
3 супени лъжици готварска сметана
1/4 чаша нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Първо се заемете с месото. Нарежете го на средно големи парчета и ги подправете със сол и черен пипер. В голям тиган загрейте зехтина с 1 с.л. масло. В топлата мазнина сложете месото и го запечатайте за около 2-3 минути, след което го обърнете и от другата страна за още 2 мин. Прехвърлете свинското в чиния.

Разтопете останалите 2 лъжици масло в същия тиган. Добавете лука, щипка сол и гответе, като разбърквате в продължение на около 30 секунди с дървена лъжица. След това добавете гъбите и гответе, докато водата им се изпари и гъбите придобият златист цвят. Прибавете брашното и Марсала и оставете виното да ври до пълно изпаряване. След това добавете пилешкия бульон и оставете сместа да се намали наполовина. Тогава идва ред и на сметаната и магданоза. Върнете месото в тигана и гответе докато стане твърдо на допир (около 3-4 минути). Овкусете със сол и пипер и сервирайте с още магданоз. Бон апети!

recepta za svinsko s gubi i cherveno vino marsala

Източник: Seasonsandsuppers.ca