Реклама

Свинско с ориз

свинско с ориз

Ето и рецептата за едно много популярно ястие (особено зимата) – свинско с ориз. Любим вкус е на много семейства. А около коледните празници обикновено имаме доста от този вид месо и няма как да избегнем готвенето му с ориз. Рецептата е с добавяне по желание на гъби и моркови, за да стане по-разнообразно и ароматно. Но ако не сте любители на тези зеленчуци, не ги слагайте към вашето ястие.

Продукти и начин на приготвяне на свинско с ориз

За да се получи вкусно вашето свинско с ориз, ще имате нужда от няколко лесно достъпни продукта. Запишете си ги и се запътете към близкия магазин.

1. 1 кг. свинско месо
2. 1 средна глава лук или 1 вр. пресен лук
3. 4 ч.ч. бульон или вода
4. сол, черен пипер, джоджен
5. 500 гр. ориз
6. 3 с.л олио
7. 2 с.л. доматено пюре
8. 1 с.л. универсална подправка
9. 2 бр. моркови (по желание)
10. 500 гр. гъби

Начин на приготвяне на свинско с ориз:

Започнете готвенето на свинско с ориз с приготвянето на месото. Нарежете месото на парчета (на хапки) и го сложете да се вари в подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и го запържете до златисто за 2 мин. През това време почистете и измийте добре оризът. След това трябва да добавите почистения и измит ориз към лука. Поръсете малко сол на вкус и добавете черен пипер, универсалната подправка и джоджен. Запържете още малко за няколко минути. Добавете месото и малка част от бульона и задушете цялата смес. Добавете гъбите и доматеното пюре. Когато всички продукти са омекнали, изсипете в тава заедно с останалата част от бульона и оставете да се пече на предварително загрята фурна на 220 градуса, докато изври водата. Ако искате да стане оризът по- рехав, изключете фурната още докато оризът е с консистенция на каша и оставете във фурната. Сервирайте докато е още топло ястието. Месото би се съчетало с червено вино за вечеря. Приятен апетит!

 

 

Може да харесате и..


Реклама