Реклама

Вкусни рецепти, които не сте опитвали

вкусни рецепти салата авокадо

Тези вкусни рецепти се приготвят лесно и бързо, но опитвали ли сте ги до сега? Ако отговорът ви е отрицателен, ви предоставяме възможност да разнообразите менюто си с нови предложения за салата, основно ястие и десерт.

Опитайте тези вкусни рецепти

Салата с круша, нар и авокадо

вкусни-рецепти-салата-авокадо

Тази салата с нар, круша и авокадо е пълна със свежи вкусове, изглежда невероятно и се приготвя само за 15 минути. Ето как да си я направите. Необходими продукти за 4-6 порции:

За салатата:

– 1 маруля – измита и накъсана на парчета

– 1 добре узряла круша – обелена, почистена от семките и нарязана на парчета

– 1 аяокадо – обелено и нарязано на кубчета

– 2/3 чаша обелен шам фъстък

– 2/3 чаша натрошено козе сирене ( фета, синьо сирене и друго по избор)

– 1/2 чаша червен лук ( около 1/2 малка глава) – нарязан на малки кубчета

– Семената на един нар

 

За цитрусовия винегрет:

– 1/3 чаша прясно изцеден портокалов сок

– 1/4 чаша бял балсамов оцет ( или бял винен оцет)

– 1 с.л. мед

– 1/2 ч.л. сол

– 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

– 1/3 чаша зехтин

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете всички съставки за салатата. Направете дресинга, като изсипете в малка купичка всички съставки за него и разбъркате добре. Излейте дресинга върху салатата и сервирайте веднага.

Пилешки шишчета с текила и лайм

вкусни рецепти пилешки шишчета

Тези вкусни пилешки шишчета с текила и лайм са бързи и лесни за приготвяне. Перфектни са за печене на грил или фурна – сочни и много вкусни. Ако използвате дървени шишчета не забравяйте да ги накиснете за 10 минути във вода, преди да нанижете месото на тях. Подготовката трае около 15 минути, а печенето им – около 6 минути. Ето и как да си ги направите. Необходими продукти:

– 3 скилидки чесън – смляни

– 1/3 чаша прясно изцеден сок от лайм

– 1/3 чаша текила

– 2  с.л. растително или рапично масло

– 1/2  ч.л. прясно смлян черен пипер

– 1/2  ч.л. кимион

– 1/2  ч.л. сол + допълнително за поръсване

– Около 900 гр. пилешки гърди – без кости и кожа

– Дървени или метални шишчета

– По желание – свежи листа кориандър

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете чесъна, текилата, лимоновия сок, маслото, солта, черния пипер и кимиона. Разбъркайте и прибавете вътре парчетата пилешко месо. Покрийте всяко едно от тях добре с маринатата, като използвате лъжица. Покрийте купата с капак или фолио и я поставете в хладилника за 30 минути ( до 8 часа максимум).

Загрейте грила или фурната на средно-висока температура. Извадете месото, изхвърлете останалата марината и нанижете парчетата на шишчетата. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер, преди да го сложите да се пече за 6-8 минути, като го обръщате периодично. Махнете готовите шишчета от огъня и сервирайте веднага, поръсени със свежи листа кориандър.

Хрупкав десерт с праскови и джинджифил

вкусни-рецепти-десерт-праскови

Този десерт с праскови и джинджифил е изпълнен със сладък и свеж пълнеж, поръсен отгоре с перфектен и хрупкав топинг. За 8-10 порции от него ще ви бъдат необходими следните продукти:

За пълнежа:

– 1400 гр. праскови – обелени и нарязани на малки парчета

– 3 с.л. брашно

– 1 с.л. прясно настърган джинджифил

– 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

– 1/4 чаша кафява захар

– 1/4 чаша бяла кристална захар

– 1/2 ч.л. канела

– 1/2 ч.л. ванилия

За топинга:

-1/2 чаша обикновени овесени ядки

– 1/2 чаша фелирани бадеми

– 1/4 чаша краве масло на стайна температура

– 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Подмажете дъното на тава с масло и я оставете на страна.

В голяма купа смесете всички съставки за пълнежа, разбъркайте добре и изсипете в подготвената тава.

В друга купа смесете съставките за топинга и ги изсипете върху прасковите в тавата. Печете 35-45 минути или докато топинга започне да става кафеникав на цвят.  Сервирайте веднага готовият сладкиш с топка ванилов сладолед и карамелова заливка по желание. Може да съхранявате в хладилника до 4 дни.

вкусни-рецепти-десерт-праскови

 

Може да харесате и..


Реклама