Реклама

Рецепта за печено цвекло с рукола и мед

recepta cveklo rukola med furna

Нестандартните ястия често са по-привлекателни от добре познатите вкусове и решихме да ви покажем отново нещо малко екстравагантно, а именно рецепта за печено цвекло с рукола, козе сирене и мед.

Реклама


Почти сме сигурни, че ще се влюбите в рецептата защото е здравословна и пълна с витамини! Времето за приготвяне на продуктите е 5 мин., пече се 45 минути. Общо са ви необходими  50 минути.

Необходими продукти за рецепта за печено цвекло с рукола

recepta rukola cveklo med

За да си приготвите вкусната рецепта за печено цвекло с рукола, козе сирене и мед имате нужда от няколко лесни за набавяне продукти.

една франзела или хляб, нарязан на тънки филийки
4 броя цвекло средни по големина (обелени и нарязани на кубчета)
2 супени лъжици зехтин
120 грама козе сирене
3 супени лъжици мляко или сметана
2 чаши бебе рукола
мед, за дресинг

Начин на приготвяне на вкусната рецепта

Знаем, че вече нямате търпение да опитате непознатия вкус на рецепта за печено цвекло с рукола, козе сирене и мед. Първо загрейте фурната до 180 градуса. След като наредите всички продукти в тавата ги покрийте с алуминиево фолио отгоре.

В купичкa сложете кубчетата цвекло с двете лъжици зехтин. Наредете ги в тава предварително покрита с хартия за печене и печете до омекване. Проверете с вилица, както когато печете картофи. Печете за 25-30 мин. Извадете и оставете настрана.

Наредете филийките върху хартия за печене и печете за 10-15 минути или докато се препекат. Извадете и оставете да се охладят.

Междувременно, смесете козето сирене и млякото в малка купа. Добавете повече мляко, ако искате по-тънка консистенция за намазване.

Намажете филийките със сместа с помощта на лъжица, след това прибавете руколата и нарязаните на кубчета печено цвекло. Поръсете с мед и сервирайте.
Приятен апетит!

Може да харесате и..


Реклама