Рубрики

Момиче на седмицата: Роси Георгиева

момиче на седмицата роси георгиева

Истинско удоволствие е да попаднеш на човек, чиято същност е изцяло потопен в света на модата. Роси Георгиева е моден стилист, моден блогър и дизайнер, и живее в Амстердам. Тя е екстравагантна, шикозна и изцяло отдадена на работата си. Голямата страст към дрехите, обувките и аксесоарите и таланта й да съчетава дори несъчетаемото, правят Роси толкова интересна и популярна. Точно преди Коледните празници, когато всички се втурват по магазините за изтощителни пазарувания, ние се обърнахме към професионалния shopper, за да разнищим тайните на добрия шопинг, както и на добрия стил. Всекидневните модни превъплъщения на стилистката можете да следите в Инстаграм профила й – roksy1304както и във Фейсбук профила й. Какво сподели Роси с нас, можете да прочетете в интервюто ни с нея.

Стилът на Роси Георгиева

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Можеш ли да се представиш с едно изречение?

– Аз съм амбициозна и креативна, но същевременно обичам да се шегувам със себе си.

LZ: Не живееш в България. Коя е страната, която наричаш сега свой дом?

– От доста дълго време се преместих да живея в Амстердам, Холандия. Тук създадох семейство, тук се роди и синът ми. Това е моят дом, но сърцето ми ще остане завинаги в България. Аз съм авантюрист и обичам да опознавам различни култури, да пътувам. Мога всеки един момент да стегна куфарите и да се премеся в друга любима дестинация.

LZ: В какво се състой работата ти?

– Помагам в семейния бизнес и основно се занимавам с модни блогове. Стилист съм и personal shopper.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Стилът ти е еклектичен с една особена дръзка нотка, ти как си я определяш?

– Аз просто показвам своето състояние. Във всеки аутфит влагам частица от себе си, в зависимост от настроението ми. Ставам и пресъздавам състоянието си за деня, естествено то върви ръка за ръка с тренда за момента. Това е необяснима страст и начин на живот. Аз съм с ретро душа и обичам и винтиджа, така че не се знае в какво настроение ще съм. Всеядно животно съм и всеки един ден мога да те изненадам с тотално различен аутфит.

LZ: Коя е думата, с която най-често възкликваш, когато видиш нещо красиво и грабващо?

– I like it! 😀

LZ: От какво се вдъхновяваш?

– Мога да се вдъхновя от всяко едно нещо, заобикалящо ме. Виждам веднага нещата на секундата. Според мен това е вид дарба.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: От къде започва изграждането на един тоалет?

– Всеки път започвам различно. Ако си купя нови обувки, започвам с тях и според тях, ако е чанта, започвам от нея, за да изградя останалото. Постоянно преоткривам и стари неща от гардероба си, даже и такива с етикет.

LZ: Кое е най-важното правило при стайлинга?

– Всеки си мисли, че може да стане стилист, истината обаче е, че се раждаш с това. То не се учи само наизуст и с практика. Стиловете се бият и трябва поне малко да разбираш. Случвало ли ти се е да решиш и да си наумиш да облечеш нещо, да си ги наредиш на леглото и нещо да те дразни, нещо не си вървят едно с друго? Това е, защото стиловете се бият и искат техните работи. Пак казвам, че трябва да познаваш историята на модата, за да можеш да лавираш измежду стиловете.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Анна Делло Руссо е казала, че най-удобно се чувства в неудобни дрехи. При теб има ли го това?

– Често си купувам неща, които са ужасно тесни или три номера по-големи, но точно в това е предизвикателството, да посмееш да сложиш всичко и да знаеш как да го разходиш и представиш. Знаеш ли странно е, че споменаваш Анна Делло Руссо. Тя е моя любимка. Отличава се от всички останали, знае и умее да се превъплъщава във всякакви стилове без да ме подразни. Просто талант. Не случайно е и на тази длъжност и на такова ниво.

LZ: Има ли несъчетаеми десени и принтове?

– Има. Попадала съм, но все си мисля, че мога и да измисля решение, ако си го наложа и пак да го представя по симпатичен начин. Тогава ще наблегна на излъчване или аксесоар.

LZ: Кой е хитът на сезона, в който си влюбена?

– Влюбена съм в момента в чехлите си на Gucci, но до следващият сезон. Сега ги слагам с всичко! Просто са must have.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Стилът на коя звезда ти допада?

– В никакъв случай нямам идеал и не следвам нечий стил. Аз съм си родена със страстта към модата и от мъничка се занимавам с мода, когато всичките тези жени не са били известни (първото си ревю направих на 17 г.). Допада ми стилът на Ким Кардашиян. Естествено тя има най-добрият стилист, сега – мъжът й (освен от музика, той разбира и от мода). Харесва ми също и гримът й. Аз обичам привлекателна жени с харизма, но и с нотка класа и стил, а не вулгарно привлекателна. Ким има всичко това, нищо че е направила една грешка. Но коя съм аз, за да я съдя? Харесва ми и Анджелина Джоли – през буйната й младост, бунтарство и после след раждането, помъдряването и осъзнаването. Харесвам я, първо защото съумя да задържи най-харизматичния и семеен мъж на планетата и второ – в нея има тази вродена аристократичност и класа, която липсва на много красиви жени по света. Просто, тя е богоизбрана.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Кои са дизайнерите, които следиш изкъсо?

– Обичам Celine, Chloe, Balenciaga, YSL, Chanel, Balmain, Givenchy. Бях вманиачена по Isabel Marant, но както с всички фурори, тя промени за секунди световните трендове, темата за нея се преекспонира, изкопира се навсякъде и започна да отстъпва този сезон, макар че и тя си има must have за тази зима. Но никога не се знае! Следващият сезон може пак да направи must have, който да я изстреля пак на едно от челните места.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: От кои марки най-често пазариш? Шопингът при теб планиран ли е или се отдаваш на моменталния импулс? 

– Понякога вървя по улицата виждам нещо на витрината, залепвам се и трябва да го имам. Ако нямам достатъчно за него, събирам. Друг път виждам в списание, но често още от ревютата на секундата решавам, че това съм аз и докато не го намеря не мирясвам. А друго е, когато пазаря за клиенти. Тогава е планирано и знам точно къде да го намеря и с какво да облека клиента, за да му стои добре и да подчертая това, което притежава.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Имаш ли вече готови визии в главата си с цветовете на 2016 – розов кварц, аметист и небесно синьо?

–  Все още ми е студено и съм на тема натурални зимни цветове. Наблягам на милитъри зеленото и в момента ми е любим цветът nude или camel (той не отстъпва от две зими насам) и как мога да пропусна всички нюанси на сивото. В момента, в който видя слънчице и цъфнали цветя, започвам да се настройвам за новия сезон с новите трендове. Но това не значи, че не мога да облека клиент със съвсем новите цветове, които предстоят за новия сезон.

LZ: Как се предпазваш от студа, но едновременно с това показваш добрия си стил?

– Често умирам от студ, защото обожавам разкъсани дънки, колкото по-разпадащи се, толкова по-добре, но отгоре слагам овърсайзд палто и съм готова. Спира ми вятъра. Тук не е толкова студено, колкото в България. Работата ми изисква често разсъбличане, така че не отдавам чак такова значение, още повече, че сега глезените ти трябва да са голи, за да изглеждаш наистина fashionable. Естествено, ако те вълнува модата. В никакъв случай не насилвам някой чак толкова да отдава внимание на дрехите си или ако не му отиват, да ги слага, само защото е модерно. Това си е просто страст и работа.

момиче на седмицата роси георгиева

LZ: Какъв подарък си направи за Коледа? 

– За Коледа смятам да си подаря един съвсем нов професионален фотоапарат, който ще ми влезе в употреба. Той ще е един от най-добрите ми приятели.

LZ: Какво очакваш от 2016?

– Очаквам много здраве за семейството си и тези, които най-много обичам. Още повече професионални изяви и сполуки, безгрижие и само напред.

LZ: Какво ще пожелаеш на читателите ни?

–  Пожелавам им същото, което аз току-що си пожелах на себе си, но пропуснах и много важно нещо – любов и обич. Какъв свят и живот без любов и обич?

момиче на седмицата роси георгиева

момиче на седмицата роси георгиева

момиче на седмицата роси георгиева

момиче-на-седмицата-роси-георгиева

момиче-на-седмицата-роси-георгиева

момиче-на-седмицата-роси-георгиева

момиче-на-седмицата-роси-георгиева

момиче-на-седмицата-роси-георгиева

момиче-на-седмицата-роси-георгиева

момиче на седмицата роси георгиева