Сватби

Прическа за сватба направи си сама

прическа за сватба направи си сама

Има булки, които предпочитат сами да се погрижат за вида на своята коса, затова ви представяме една идея за прическа за сватба направи си сама. Ако имате специални умения относно заниманието, времето е ваше. Вдъхновете се от снимките по-долу и опитайте сама да оформите косата си. Не е трудна за направа тази прическа и никой не би се замислил, че е изцяло ваше дело. Разбира се, съобразете се със стила на роклята, която сте си избрали. Има модели, които не биха си подхождали с този вариант на оформяне.

Прическа за сватба направи си сама

прическа-за-сватба-направи-си-сама

Ако сте избрали темата на сватбата ви да бъде в бохемски стил, то този урок за прическа за сватба направи си сама е перфектният избор. Съчетание е от плитки и нежно спуснати къдрици от елегантно оформен кок. Прибавете подходящ аксесоар за завършек и мъките относно оформлението на косата ви за сватбата приключват. Ще имате нужда от няколко ролки или маша (в случай, че косата ви не е натурално къдрава), щипки за коса и черни обикновени фиби за фиксиране.

Прическа за сватба направи си сама – как става

прическа за сватба направи си сама

В следващите редове ще ви обясним подробно как точно да се сдобиете с тази прическа за сватба. Номерираните снимки също ще са ви от помощ. Ето ги и стъпките.

1. Измийте добре косата си и я подсушете с кърпа и сешоар.

2. Започнете с накъдрянето на косата си с горещи ролки или с маша. Разделете косата си на 4 части (както е показано на снимката) и я защипете с щипки.

3. Сега махнете щипката за коса от горната част, която сте захванали. Срешете я и я подгънете назад, така че да се получи обем и височина на прическата. Фиксирайте кичура коса отзад на главата с помощта на обикновени черни метални фиби.

прическа за сватба направи си сама

4. Прихващайте кичур по кичур коса от долната част и омотавайте около вече захванатата коса. Целта е да се получи полу-рошав ефект, да прилича на кок. Използвайте от черните метални фиби за фиксирането й.

5. Оставете малко от косата в близост до челото свободна.

6. С останалата косата, която разделихте в началото с щипки, направете по една плитка от всяка страна на лицето си.

7. Оформете предната част на косата като бретон наляво или надясно.

прическа за сватба направи си сама

8. Прикрепете всяка от плитките назад в посока на кока.

9. Изберете подходящ аксесоар за коса и го добавете в прическата.

прическа-за-сватба-направи-си-сама

Готови сте да създавате сватбени спомени.