Сватби

Сватбени торти – сладко вълшебство

svatbena torta bqla cvetq kragla

Да обърнем внимание и на най-сладкото сватбено изкушение, а именно – тортата. Сладкият завършек на вечерта не трябва да се подценява. Разнообразието при избора на сватбени торти е огромно. Дегустирайте няколко вида пълнежи преди да решите окончателно на кой да се спрете. Изберете по-универсален вкус, който би се харесал на всеки. Избягвайте перлите в украсата, колкото и да ви уверяват, че са ядливи и че не чупят зъби. Поръчайте тортата с поне 10 парчета повече от броя на гостите – нека да остане, защото е по-добре, отколкото да не стигне за всички. И не забравяйте, каквато и торта да изберете освен красива,  трябва и да е вкусна. Все пак това е завършека в менюто на празничния ден.

 Сватбени торти – разнообразие от декорации

torta cvetq svatbena bqla

Желателно е дизайнът на тортата да бъде съобразена с темата и цветовете на сватбата. Най-общо казано, всички сватбени торти се делят на няколко вида, в зависимост от начина, по който са подредени блатовете. Може да се каже, че  сватбена торта с външна стойка е един от най-често използваните. Причината за това е, че дава голяма възможност за избор на варианти за блатовете. По-леките и въздушни торти се поставят именно на такъв тип стойка. Тортата с вътрешна стойка е подходяща основно за плътни торти и такива на шоколадова основа. Комбинацията от блат и мъфини е изключително сладка на вид торта. Вземете под внимание обаче факта, че всяка едно парче се украсява самостоятелно и от сладкарския цех ще ви вземат двойно, за да направят тази сладка пирамида.

Пълнежът на сватбените торти

zlatna torta svatba

Пълнежите за сватбени торти могат да бъдат най-различни – от леки плодови до тежки шоколадови. Важно е да се вземе под внимание от какви ястия е съставено менюто и колко степенно е то. Като цяло е добре да се спрете на лек пълнеж, в който да няма ядки и карамел, защото все пак идеята е да изберете вкус, който би допаднал на всеки гост. Ако сватбата ви е през лятото, трябва да се откажете от идеята за шоколадова торта. Препоръчително е да изберете пълнеж от приятен нежен крем и плодове. Дори и времето навън да не е топло,  сладоледена торта или торта тип йогурт също не са удачен вариант.

Бяла сватбена торта с цветя

torta bqla svatbena cvetq

 Красива торта с декорация в синьо и златисто

torta svatbena bqlo sinio

 Висока сватбена торта, отрупана с цветя

cvetq svatbena torta

 Шоколадова сватбена торта на три етажа

svatbena torta kafqva

Бяла торта с рози за сватбата

torta svatbena cvetq

svatbena torta plodove

ideq svatbena torta

ideq torta svatbena

svatbena torta bqla cvetq

svatbena torta lilava cvetq

bqla svatbena torta korona

svatbena torta cvetq

bqla svatbena torta rozovi cvetq

bqla torta svatbena

torta svatbena bqla cherni cvetq

torta bqla svatbena

svatbena torta bqlo oranjevo