Диети и Спорт

Кардио упражнения за изгаряне на мазнините

kardio uprajneniq za izgarqne na mazninite

kardio uprajneniq za izgarqne na mazninite

Кардио упражнения за изгаряне на мазнините за тези от вас, които не обичат да тичат, за да повишат сърдечния пулс, за да изгорят много калории. За щастие, съществуват много варианти да постигнете своите кардио цели, които не включват отдалечаване на километри от дома. Тези 20 упражнения ще ви помогнат да изгорите мазнините на проблемните зони и да изградите мускули, без да се налага да бягате навън в топлото или дъждовно време. Тук може да откриете новите си любими начини за кардио тренировка в къщи.

Най-добрите кардио упражнения за изгаряне на мазнините

kardio uprajneniq za otslabvaneПодскочете и разтворете краката в страни, като същевременно повдигнете ръцете нагоре. След това отново подскочете, съберете краката и пуснете ръцете близо до тялото. Работете върху вътрешната част на бедрата, като кръстосате единия крак пред другия, докато кръстосвате едновременно и ръцете си, повдигнати на нивото на гърдите. Отново с подскок сменете страните.

kardio uprajneniq za otslabvane vdignati kolene

Бягайте на място, като повдигате коленете си до нивото на талията. Стягайте коремните мускули, когато коляното е горе. Движете и ръцете, като поставяте всяка на срещуположното коляно при вдигане.

uprajneniq kardio otslabvane

Подскачайте на място върху десния крак, докато левия е сгънат в коляното и повдигнат към брадичката. Напрягайте коремните мускули при вдигането му. Ръцете са сгънати и лактите са насочени към срещуположното коляно. След 30 секунди подскоци сменете краката.

otslabvane kardio uprajneniq

Правете заешки подскоци на ляво и на дясно, сякаш прескачате от двете страни на невидима линия. Дръжте краката възможно най-близо един до друг и си помагайте с люлеене на ръцете.

otslabvane uprajneniq kardio

Повдигнете десния крак на 10 см. от пода и балансирайте стойката си върху левия. Подскочете на ляво, на дясно, напред и назад от мислена линия.

kardio otslabvane uprajneniq

Застанете в позиция на плитък клек, като оставите тежестта да пада върху десния ви крак. Скочете настрани в ляво колкото ви е възможно по-широко, като се приземите на левия крак и изнесете десния в ляво. Веднага след това сменете посоките  и скочете на дясно. Продължете да подскачате от едната страна на другата.

kardio uprajneniq otslabvane licevi opori

Застанете в планк позиция, като раменете са над позицията на китките, а тялото е изпънато и глезените събрани. С подскок раздалечете краката си широко в страни, а след това отново с подскок ги съберете в изходна позиция. Определете сами темпото на подскоците. Дръжте дланите неподвижни. Направете 20 пълни упражнения.

kardio uprajneniq otslabvane

Започнете в пълна планк позиция, след сгънете ръката в десния лакът, а след него и левия. Застанете на лакти и се опитайте да стигнете до стартова позиция в обратния ред.

kardio uprajneniq

Застанете в планк позиция, сгънете левия крак в коляното и докоснете левия си лакът с него. Върнете в изходна позиция и повторете движението с десния крак. Направете 30 повторения, като редувате страните.

kardio uprajneniq licevi opori otslabvane

Застанете в планк позиция с изпънато тяло и ръце под нивото на раменете. Кръстосайте едновременно дясната си ръка пред лявата, като заедно с това движение придвижите левия крак на ляво. След това едновременно преместете лявата ръка и десния крак на ляво, завръщайки се в изходна позиция. И двете ръце се движат, докато краката са раздалечени. Направете още две стъпки в тази посока, като напрягате коремните мускули. Това е едно упражнение. Обърнете посоките, като направите 3 стъпки на дясно. Направете 15 повторения във всяка посока.

uprajneniq kardio otslabvane

Започнете във вариант на планк позиция с крака, разтворени малко повече от ширината на раменете. Сложете дясната си ръка до лявото рамо, а след това отново я сложете върху постелката. Повторете движението и с другата. Сгънете десния крак в коляното и спуснете лявата ръка към него, за да го докосне. Върнете се в начална позиция и повторете с другите срещуположни крайници. Това е едно упражнение. Направете 10 повторения.

uprajneniq otslabvane kardio

Застанете в планк позиция със събрани стъпала. Напрегнете коремните мускули и подскочете в дясно, като се стремите да доближите коленете си към десния лакът, а тялото се извие. Върнете се в изходна позиция и повторете на лявата страна. Изпълнете 20 повторения.

otslabvane kardio uprajneniq

Застанете в планк позиция на лакти. Сгънете левия крак в коляното и го насочете в посока към носа. Тазът ще се повдигне нагоре. Отпуснете десния крак назад в изходна позиция. Повторете същото движение с левия крак.

otslabvane uprajneniq kardio

Застанете на пода, като се подпирате на десния лакът, а дланта сочи на долу. Повдигнете левия крак на положение, надминаващо височината на талията. Свалете крака, като напрягате коремните мускули от лявата страна. Направете 10 повторения и сменете страната.

kardio uprajneniq otslabvane

Застанете в планк позиция, след което с подскок доближете стъпалата до външната страна на дланите си. Ръцете са неподвижни. Върнете в изходна позиция. Повторете няколко пъти.

uprajneniq kardio otslabvane

Заемете традиционна планк позиция, с тежест върху краката и рамене над дланите. Сгънете десния крак, като насочите коляното в посока под брадичката, а пръстите на краката са леко над пода. Върнете се в изходна позиция. Сменете краката, като сгънете левия крак. Продължавайте да сменяте краката и се опитайте да забързате темпото, сякаш бягате на място в планк позиция в продължение на 1 минута.

otslabvane kardio uprajneniq

От планк позиция направете лицева опора. На върха на упражнението се завъртете на ляво, като достигнете страничен планк с протегната дясна ръка към тавана.Върнете се в изходна позиция, направете отново лицева опора и се извийте в страничен планк на дясно.

kardio uprajneniq licevi opori

Застанете в планк позиция на колене. С лявата ръка се преместете на ляво и сгънете двата лакътя, като снижите торса към пода. Изправете ръцете и се върнете в изходна позиция. Сменете ръцете и направете 10 повторения.

otslabvane uprajneniq kardio

Седнете на пода с ръце и длани върху стъпало. Повдигнете таза и изпънете ръцете в лактите. Дръжте гърба изправен. Върнете в изходна позиция.

uprajneniq otslabvane kardio

Използвайте стъпало, книга или кутия и леко стъпете с пръстите на левия си крак близо до ръба. С подскок сменете краката. Направете 20 подскока, като редувате краката.