фитнес

Има поне 8 неща, за които не трябва да се тревожите, докато сте във фитнес залата.

Фитнес залата не е модно ревю, на което всички погледа да са насочени към вас. Но нека си признаем, че всички сме хора и понякога губим самоувереността си на подобно място – особено, ако не сме фитнес ветерани. И все пак има неща, за които не би трябвало да ни е грижа, когато влезем в помещението за горене на калории, стягане на мускули и изпотяване. Ето какво е добре да имате в предвид следващия път, когато отидете да тренирате във фитнеса.

8 неща, за които не трябва да мислите, докато сте във фитнес залата

  • Че не сте в добра форма…все още.

Все пак това е основната причина да се намирате във фитнес залата все пак. Положили сте усилия, за да отидете до там и да започнете да карате нещата да се случат така, както ви се иска. Браво на вас!

  • С какво сте облечени.

Стига да не сте с дънки и обувки на висок ток, едва ли някой ще обърне особено внимание дали носите Nike или не. Най-важно е дрехите да ви позволяват свободни движения и да ви бъдат удобни, за да изпълнявате всички упражнения за отслабване и стягане във фитнес залата.

  • Че не сте напълно на ясно какво точно правите.

Модерните фитнес уреди не винаги дават ясна представа на пръв поглед как точно се използват, но обикновено имат инструкции със картинки отстрани, които показват нагледно какви упражнения могат да се изпълняват на тях. Ако имате затруднения, винаги може да се обърнете за помощ към някого от персонала – те с радост ще ви помогнат – все пак, това е част от работата им.

  • Колко много се потите по време на тренировката.

Ако не успеете да се изпотите във фитнес залата, значи нещо не е наред. Вероятно не правите достатъчно интензивно или дълго тренировката си. Освен това, именно фитнес залата е единственото място, на което да се изпотите добре е хубаво и това съвсем не трябва да ви притеснява.

  • Как изглежда прическата ви.

Ако косата ви изглежда добре, значи всъщност не тренирате с пълния си потенциал. Оставете суетата и съсредоточете вниманието си върху движенията и правилното им изпълнение.

  • Кой ви наблюдава.

Оставете останалите да ви гледат. Това показва очевидното – че не се занимават с това, за което са там и че гледката е интригуваща.

  • Че някои бяга по-бързо / вдига повече/ издържа повече от вас.

Във фитнес залата става дума за индивидуални цели и възможности. Ако искате да имате прогрес, спрете да се сравнявате с останалите и гонете собствените си цели. Всичко е въпрос на физика, здравословно състояние и редовни тренировки.

  • Ако си правите обикновено селфита във фитнеса.

Бъдете готови да посрещнете критика, ако ежедневно позирате и поствате нови снимки как правите муцунки във фитнес залата. Но документирането на прогреса ви е нещо, от което може да се гордеете.

 

 

източник: popsugar.com