Здраве

Признаци на бременност

priznaci na bremennost

priznaci na bremennost

Ранните признаци на бременност могат да ви подскажат състоянието ви още преди да ви закъснее цикъла. Обърнете внимание на симптомите, за да сте на ясно дали се е сбъднала мечтата ви или ви предстоят тревожни и напрегнати неудобни моменти. Напрегнати гърди, раздразнителен стомах, изтощение или нещо друго, първите знаци, подсказващи зачеване са различни при всяка жена.

Признаци на бременност

Гадене

Един от най-често срещаните симптоми е стомаха и макар да се говори за това състояние като за „сутрешно гадене“, то обикновено обхваща всяко време на деня или целия ден. Понякога просто изпитвате неприятното усещане, без действително да повръщате.  Хормоните на бременността играят основна роля за предизвикването му, макар истинската причина да не е точно установена.

Умора

Определено ще се почувствате изтощена, ако сте бременна и ще забележите промяната в начина си на живот до сега. Обвинете и за това хормоните на бременността – допълнителния прогестерон. Този симптом ще отшуми по време на втория триместър, но е възможно да започне отново през третия.

Отвращение към храни и глад

Ако сте забелязали, че напоследък не можете да стоите в близост до любимата си храна го разчетете като един от многото признаци на бременност.  Повдига ви се от доскоро предпочитаната сьомга и си мечтаете за патладжан с Пармезан? Наблюдавайте промените и обърнете внимание на подобни нови предпочитания, които искате да поставите или махнете от чинията си.

Чувствителни, подути гърди

Вероятно мислите, че женските гърди не се променят в началото на бременността, но всъщност те стават много чувствителни и болезнени, с усещане за тежест и пълното съвсем скоро, след като жената зачене.

Ако забележите повече от един от тези симптоми и признаци, придружен с общо неразположение и закъсняваща менструация, значи е време да си купите домашен тест за бременност. Разбира се, и без някои от тези симптоми може да очаквате бебе, защото при всяка жена признаците на бременност са различни, а това са най-общите. За да се уверите, че всичко е наред с вас и със зародиша във вас си запазете час за преглед при гинеколог възможно най-скоро.