украса за маса

Идеи за лесна и красива ежедневна украса за маса за повече настроение и уют на трапезата и в стаята.

Всички обичаме и очакваме празничната коледна украса, пъстрата великденска украса, елегантната сватбена украса, както и задължителната украса за рожден ден. С нетърпение приветстваме първа пролет със свежа пролетна украса от ароматни цветя, а също така правим и есенна украса с листа и тикви. Но обикновените делнични дни също могат да бъдат по-приятни с наличието на интересна украса върху масата за хранене, която ще създаде по-приятна обстановка не само около трапезата, но и в цялото помещение. Не е необходимо да присъстват сложни композиции, които да пречат и да затрудняват общуването, а точно обратното – семпли, но достатъчно ефектни декорации, които може да си направите сами, за да създадете усещане за празничност у дома през всеки ден от годината. Вижте няколко такива идеи.

 Украса за маса за повече настроение и уют в дома всеки ден

украса за маса

Може да напишете послание, дума или име, използвайки няколко подобни декоративни бутилки като вази за свежи цветя. Напишете върху самозалепваща лента желаните букви, а след това ги оградете в правоъгълник и ги изрежете. Залепете ги внимателно върху стъклото.

украса за маса

Не се нуждаете от тропически листа, за да пресъздадете такава украса за маса. Използвайте едно-две листа от дърветата или растенията наоколо и ги завържете с панделка или канап. Това е чудесен начин за прикриване на не толкова сладките вази, които може да имате под ръка.

украса за маса

Превърнете обикновените съдове за готвене в очарователни “кошници” , които са идеални за пролетта или лятото са лесни за изработване. Това е кръгъл керамичен съд с навлажнена флорални пяна на дъното. Пробити са дупки в пяната с молив, за да се направи място за свежите цветя.

украса за маса

Една кристална купа, пълна с разноцветни камъни и различни свещи в прозрачни свещници ще осигури много уют на масата за вечеря. За разлика от цветята, тази украса за маса ще бъде по-издържлива. Може да съобразите световете на кристалните камъни с тези в интериора на кухнята.

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

украса за маса

 

източник:bhg.com