Направи си сам костюм за Хелоуин призрак

направи си сам костюм за хелоуин призрак

napravi si sam kostum za helouin prizrak

Направи си сам костюм за Хелоуин призрак и изглеждай като страховита загадъчна дама в сиво по време на празничната вечер на 31-ви октомври. Според легендата това е образ на красива булка, изоставена пред олтара, която умира заради разбитото си сърце, но любовта й продължава. Дори в смъртта си тя все още чака годеника си.

Направи си сам костюм за Хелоуин призрак

napravi si sam kostum prizrak za helouin

Мистериозната дама, чиито образ ще пресъздадете,  носи маска от бяла боя върху лицето си и воал. В ръцете си носи букет копринени хортензии, боядисани в ужасен нюанс на сивото. Дрехата й е дълга до земята и от тюл, пристегната в шията и талията с широка панделка, като идеята е да имитира сватбена рокля.

За проекта „Направи си сам костюм за Хелоуин призрак“ ще ви трябват следните материали:

– 8 метра тюлен плат

– 1 метър сив конец

–  Големи 14/18 куки за прежда

– Сив дантелен чорапогащник

– Копринени цветя

– Сив флорален спрей

– 1 метър  сива панделка с ширина 50 см

–  Салфетка с дантелен модел

– Бяла боя за лице

– Гъбичка за грим

– 2 метра сива панделка с ширина 80 см

– 2 метра дантелен плат за воал

– Фиби

След като си набавите материалите, започнете с изработването на костюма си за Хелоуин.

1. Измерете разстоянието от врата до пръстите на краката си и изрежете 5 парчета от тюл с този размер. С игла и конец зашийте парчетата с едър бод като събирате плата, докато работите и оставяте еднакви дължини от ивицата на всеки край, от които да направите панделки ( както е показано на първата снимка горе). Това ще ви трябва за горната част на роклята. За да направите ръкавите към роклята, срежете чорапогащника на ходилата и там, където се съединяват крачолите.

2. Разрежете носната кърпичка на две. Центрирайте декоративния край върху челото и задръжте с едната ръка. С другата потопете гъбичката за грим в бялата боя и покрийте навсякъде около шаблона на дантеления модел (вижте втората снимка). Покрийте местата около носа и очите. Повторете шарката върху бузите и останалата част от лицето. Устните също боядисайте в бяло.

3. Облечете си дълга бяла пола. Пъхнете ръцете в изрязаните чорапи и главата в направената висока яка и пуснете воланите около тялото. Сложете колан от широката панделка около талията си. Изрежете краищата на дантелата за воал , сложете го върху главата си и го закрепете с помощта на фибите.

4. Напръскайте цветята със спрей и ги завържете с панделка, за да ги оформите като букет.