Halloween

Рецепта за Хелоуин предястие

recepta za helouin

recepta za helouin

С тази рецепта за Хелоуин предястие ще успеете да очаровате гостите си. Освен с вкусови качества, ястието изненадва с оригинално направена декорация. В чинията можете да сложите гумена змия или муха без грам да се замисляте. Все пак трябва да има нещо, което да плаши и погнусява дори. Кога, ако не на Хелоуин, ще успеете да видите ужасените лица на приятелите и семейството си. Поднесете им доза забавление и моменти, които ще запомнят. Чудесната новина е, че е съвсем лесна за приготвяне. С нея би се справила дори и начинаеща домакиня. Ако ще организирате парти, то вижте и подходящи Хелоуин коктейли и игри за вечерта.

Рецепта за Хелоуин предястие

recepta za helouin

За да направите тази интересна рецепта за Хелоуин предястие ще са ви нужни следните продукти:

За топките от Фета сирене с каперси:
1 чаша крема сирене
1 чаша фета сирене
1/4 чаша каперси
1/4 чаша нарязана пушена сьомга (по желание)
1 чаена лъжичка ситно нарязан пресен копър (за смесване)
1/3 чаша нарязан копър (за овалване в него)

За топките от сирене Горгонзола (вид синьо сирене) с круши:
1 чаша крема сирене
1 чаша сирене Горгонзола (ако не намерите това, може и синьо сирене)
1 круша – нарязана на кубчета, задушени в масло до омекване
1/4 чаша запържен лук
1 чаена лъжичка ситно стрита мащерка (за смесване)
1/3 чаша нарязан мащерка (за овалване)

Начин на приготвяне:

Частта с приготвянето на тази рецепта за Хелоуин предястие е лесна. Трябва само да се комбинират съставките в купа и след това внимателно да се оформят топките. Оставете в хладилника за поне 10-20 минути, за да се стегнат. След това оваляйте топките съответно в копър или мащерка. Мащерката и копърът ще ги пазят от това да бъдат прекалено лепкави. Изберете подходящ плитък съд и сервирайте. Рецептата може да се използва и като чудесна идея за гарнитура към местни ястия например (ако няма сьомга в единия вид топки). Проявете въображение за други съчетания с храни и се забавлявайте.

Относно декорацията – определено бихме ви препоръчали да се заредите с няколко гумени змии, гущери, мухи, хлебарки и всякакви подобни насекоми и влечуги. Ефектът ще е поразителен.