Направи си сам стъклени Коледни играчки за елха

napravi si sam stukleni koledni igrachki

Ако обичате да се занимавате със създаването на различни интересни декоративни предмети, то тази идея за направи си сам стъклени Коледни играчки ще ви хареса. Независимо дали елхата ви е изкуствена или естествена, те ще изглеждат еднакво красиво и върху двата вида. Винаги можете да си купите готови с подобни брокатени частици, но ако отделите малко време ще създадете свои уникални. Ако имате повече желание да направите няколко, можете да подарите на приятелки. Със сигурност ще се зарадват да получат нещо, което не биха срещнали в магазина.

Направи си сам стъклени Коледни играчки

stukleni koledni igrachki

Идеята ни за стъклени Коледни играчки направи си сам не е никак трудна. Дори децата могат да се включат в заниманието. Избрали сме вариант за украса на съвсем обикновени стъклени фигурки, които можете да си закупите от всеки магазин за декорации за празника. Единственото задължително условие е да са съвсем прозрачни и изчистени. Да няма нищо по тях.

Стъклени Коледни играчки направи си сам

napravi si sam stukleni koledni igrachki

Направи си сам Коледни играчки за елха с минимални усилия и загуба на време. Как точно, ще видите в снимките по-долу.

Като първа стъпка извадете металните накрайници на играчките, които сте си купили.

napravi si sam stukleni koledni igrachki

Напълнете две малки шишенца с накрайници (като от снимката) с Polycrylic или с прозрачен лак за дърво.

napravi si sam stukleni koledni igrachki

Изсипете малко количество вътре в играчката. Разнесете го по вътрешните й стени с леко поклащане. След това, се нуждаете от брокат или блестящи чертички. Тях също трябва да си ги купите или от магазин за декорация или от магазин за козметика, понеже са подобни на тези, които се поставят върху ноктите.

stukleni koledni igrachki

Изсипете вътре количество по ваше усмотрение и отново разклатете, така че да полепнат по всички вътрешни стени.

napravi si sam stukleni koledni igrachki

Изберете си любим надпис от Интернет и го принтирайте върху цветна хартия или го оцветете. Изрежете буквите като цял надпис и го залепете от външната част.

stukleni koledni igrachki

По желание, можете да добавите няколко коледни декоративни звънчета, прикрепени към сребриста корда. Завържете ги на „гърлото“ на играчката.

stukleni koledni igrachki

Вече сте готови със своите интересни блестящи Коледни играчки. Весели празници!