Великден

Идея за детска игра за Великден

ideq za detska igra za velikden

Забавна идея за детска игра за Великден.

Определено има много начини за използване на черупките от счупените великденски яйца. Освен за ароматни декоративни свещи или за мини вази за свежи цветя, те може да се използват и за бомби, пълни с цветна боя. Те могат да се хвърлят по широко платно, а това ще бъде изключително забавно за децата, защото те обожават боите, както и рисуването и цапането с тях. Разбира се, за целта е добре да се предвиди подходящо място за терен, за да не се налага тази великденска детска игра да нанесе щети върху мебелите или стените. Ето защо поляната пред блока или двора са идеалното решение за тази забавна идея за детска игра за Великден. Опрете платното – мишена на едно дърво и оставете малчуганите да се забавляват.

Идея за детска игра за Великден

idei za detski igri za velikden

Само си представете как ще се забавляват малчуганите на тази идея за великденска игра за деца! И освен много мазане с цветни боички, накрая ще имате и художествено произведение на изкуството. Този проект е много лесен за изпълнение, а и доста икономичен откъм разходи. Ето какви материали ще ви бъдат нужни за изпълнението му:

  • празни яйчени черупки
  • темперни бои, които лесно се отмиват
  • носни кърпички
  • лепило
  • платно или стар чаршаф

Отделянето на черупките е лесно. С помощта на малък нож се прави дупка в единия край и внимателно се обелва част от черупката около нея, за да може да изтече съдържанието през отвора. След това се измива с вода и се оставя да изсъхне. Необходимо е известно време да ги събирате, когато използвате яйца в домакинството.

Подредете черупките в кора за яйца и ги напълнете с боя в различни цветове.

detska igra za velikden

След това използвайте носните кърпички и лепилото, за да ги запечатате отгоре. Направете с лепило квадрат върху страните на хартията и след това я поставете върху отвора.

ideq za igra za deca za velikden

Оставете децата да се забавляват, докато играят на тази великденска игра. Най-вероятно ще има изцапани дрехи и ръце, но това е част от удоволствието, нали?

ideq za detska igra za velikden

ideq za igra za deca za velikden s qica i boi

 

Източник: Growingajeweledrose.com